Хитлер намразил евреите заради майка си

09.05.2015 10:46 | Видян 13505 пъти | Гласували 1

Хитлер намразил евреите заради майка си

Тези дни цял свят, включително и България чрез специална церемония в софийската Синагога – третата най-голяма в Европа, отбеляза годишнина от холокоста. Чудовищното унищожаване на повече от 6 милиона евреи, само защото произхождат от народа – мъченик, в навечерието и по време на Втората световна война е една от най-големите трагедии в историята на човечеството. И всичко това става по волята на един само човек – немския фюрер Адолф Хитлер. И заради неговия едипов комплекс. Прочетете цялата история...

Войната на ниските мъже срещу целия свят е отдавна известен психологически феномен. И по ирония на съдбата, великите диктатори в повечето случаи са именно дребни господа. Един от тях надминава по злодеянията и безчинствата си всички, а неговото име е Адолф Хитлер.

Неговият род идва от Северна Австрия. Или поне така се предполага. Защото татко му Алоис всъщност не знае баща си. А фамилията Хитлер, която ползва едва след 39-ия си рожден ден, а синът му прославя, макар и печално в историята, замества майчината му Шикългрубер. Причината да ползва нея до зряла възраст е фактът, че е извънбрачно роден – мега скандал в онази епоха в пуританска, бюргерска и ревностно религиозна Австрия. Когато става сканцлер през 1933, а после едновременно и президент на Германия на следващата година тази мрачна тайна от неговото минало едва не секва пътя му към европейска доминация, която макар и закратко завоюва, овладявайки повече територии от римски император.

Племенникът му го изнудва да разкрие истината

А тя е, че има сериозна възможност неизвестният дядо на Хитлер да е ... евреин. Защото баба му забременява, когато е прислужница в дома на богатото юдейско семейство Франкенберг от Грац. Именно там я бил оплодил наследникът на богаташите Леополд. Семейната легенда намира потвърждение в разследване на видния юрист на националсоциалистическата партия на Хитлер – Ханс Франк.


Въпреки че е отречена официално, тя е единият от корените на омразата, която Адолф от малък изпитва към евреите. Но онова, което го накара да се закълне да ги изтреби до крак е свързана с майка му, която е най-близкият човек и вероятно единствената жена в живота му, която някога е обичал. През 1876 г. татко му Алоис приема фамилията на доведения си баща Йохан Хидлер, но погрешка е записан като Хитлер от разсеян чиновник или свещеник. Тук възниква още една версия, която намирисва на кръвосмешение. Според нея майката на Адолф и неговият баща са първи братовчеди. Защото мама Хитлер е внучка на брата на дядо му. Това обаче са само предположения, макар и доста вероятни. Така стигаме до майката Клара Пьоцл, която завързва служебен роман с татко му Алоис, замогнал се, след като прислужническият син е наследил доведения си татко. Той зарязва своята съпруга Анна Гласъл заради 16-годишната тийнейджърка. Първата фрау Хитлер вече е отчаяна съпруга, понеже знае и за незаконната дъщеря на Алоис от трета жена на име Терезе. Междувременно в леглото му ляга и прислужницата Фани. От нея той има две деца, дори за известно време е женен за слугинята, явно и той е страдал от едипов комплекс. Фани настоява Алоис да зереже непълнолетната Клара, но заболява и умира.

Таткото на диктатора има син от дъщеря си Терезе

Понеже няма как да се ожени за нея, а пред обществото като бюргер е длъжен да има съпруга, той се оженва за Клара. Тя е много бременна и броени дни след сватбата се ражда синът им Густав, но не оцелява. Още две деца на семейството почиват.

Трагедията приключва на 20 април 1889 г., когато в семейството на митничаря Алоис и младата му булка се ражда здрав син. Денят е Светли Вторник – два дни след Великден, когато са го очаквали. Кръщават го Адолф. Когато малкият е на 3 се местят в Бавария, която той цял живот ще приема за родина и ще говори с нейния акцент. Момчето е на 5, когато се прибират обратно в Австрия, а година по-късно таткото се пенсионира и семейството се нанася в малко имение. Адолф губи по-малкия си брат, когато няма 11 и това е първият психоудар в живота му.


Майката става единственият му близък човек


Старият му баща е твърде студен и далечен за него. И скоро той почива, когато синът му е на 16. Тийнейджърът скоро е изгонен от училище за лошо поведение. Мести се в градска гимназия, където обаче след пиянска нощ къса дипломата си за преминат 10-и клас и я използва за тоалетна хартия. Директорът научава и го изключва, а той никога повече не стъпва в учебно заведение.

Той решава да се запише във Виенската художествена академия, но не е приет. Годината е 1907 г. И тя завършва за него с много по-страшна трагедия, която завинаги ще го превърне в мизантроп. Единственият му близък човек – неговата майка, умира от рак на гърдата 3 дни преди Коледа – на 21 декември. Тя е само на 47 години. Семейният лекар твърде късно е открил болестта, която би могла да бъде победена, ако това бе станало на ранен етап. Докторът е евреин. Мразещ този народ от малък по семейни причини, този път той съвсем реално си обещава да изтрие всички израелтяни от лицето на Земята. Той е завършен антисемит!
Причините при това не са само сантиментални. Те са и чисто практически. Баща му е похарчил наследеното си състояние по неуспешни земеделски проекти в пенсия и по многото си жени и деца.

Адолф е принуден да заживее в бедняшки приют

Той остава буквално без пукнат грош. Единственият доход, който очаква е пенсията на майка му като вдовица, но тя е присъдена на сестра му Паула. Опитва се да припечелва за хляб с копирането на пощенски картички, които продава на туристите, не му носят достатъчно пари. Цели 3 години е на ръба на оцеляването. Едва в края на 1910 г. се появява лека надежда за измъкване от дъното на дъното, след като негова леля неочаквано му оставя скромно наследство.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Принц Уилям отчаяно се нуждае от брат...

Докато носи тежестта на шокиращата диагноза рак на...

Защо Кейт не даде на Уилям да седне...

Новината, че Кейт е била диагностицирана с рак и е...

Няма коментари към тази новина !