Театър „ШизиПро“ празнува втори рожден ден

23.04.2015 16:12 | Видян 555 пъти

Театър „ШизиПро“ празнува втори рожден ден

На 24. 04. 2015 (петък), от 21 часа, в театър „Открита сцена“ (бившият театър „Сълза и смях“), професионална група за импровизационен театър „ШизиПро“ ще отбележи своя втори рожден ден с комедийно-музикално представление, създадено изцяло на импровизационен принцип. Комедийните спектакли на “ШизиПро“ са напълно импровизирани. Няма предварително подготвени пиеса, декори и костюми. Сцените се изграждат на момента, по думи, зададени от публиката.

В празничното представление ще видите нови формати на импровизационен театър, които ще се покажат за първи път на българска сцена и импровизационни игри от популярни световни телевизионни формати като „Whose line is it anyway“.
Кулминацията на спектакъла ще бъдат импровизирани песни – запазена марка на групата. Актьорите изпяват музикални сцени и песни с импровизирани мелодии и текст, вдъхновени от думи от публиката.

„ШизиПро“ се отличава от останалите групи по импровизационен театър с фокуса си върху така наречената „дълга импровизационна форма“ (от английски “longform”) – пълнокръвно представление от множество импровизирани сцени с обща история и тема. Подобни формати се играят при огромен интерес в Чикаго, Ню Йорк, Лос Анжелис, Лондон, Амстердам, Копенхаген.

Групата „ШизиПро“ е създадена от Златин Цветков през 2013 година. В нея участват професионални млади актьори, минали през специална тримесечна подготовка върху принципите на импровизационния театър. В групата има актьори, отличени с „Аскеер“ и достигнали финали на популярни телевизионни музикални формати. През последните две години основното представление на групата „Кажи си думата!“ е изиграно повече от 60 пъти при пълни салони и голям интерес.
Магията, която се случва пред очите на публиката и ги дарява с час и половина искрен смях, забавление и невероятни истории, ще завладее и вас.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

30 полицайки имали любовни афери с...

В Швеция избухна голям скандал около десетки служителки...

Смях: Мечешка тройка

Смях: Мечешка тройка Опасно за живота, но такива...

Няма коментари към тази новина !