Цветанов дари 50 570 лв. за Център за деца с аутизъм в София

15.04.2015 17:36 | Видян 1372 пъти

Цветанов дари 50 570 лв. за Център за деца с аутизъм в София

50 570 лева дари председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов за ремонта и разширяването на Обучителен център по приложен поведенчески анализ на деца с аутизъм. Средствата бяха събрани в специално поставена за целта урна вместо подаръци по време на отбелязването на 50-годишния юбилей на Цветанов миналата седмица. Дарението беше връчено днес на Фондация „Аутизъм днес“ в сградата на Столичната община в присъствието на кмета на София Йорданка Фандъкова. Цветанов избра да връчи дарението пред Фандъкова, тъй като Столична община е предоставила безвъзмездно сграда за центъра в столичния квартал „Горубляне“.

При връчването на дарението, Цветан Цветанов заяви, че за него е чест и удоволствие да подпомогне ремонта и разширяването на центъра за деца с аутизъм. „Радостен съм, че с тези средства ще се направи нещо, което ще помага и ще остане за поколения напред и аз съм съпричастен с неговото изграждане“, каза още Цветанов. От Фондация „Аутизъм днес“ благодариха на Цветанов за подкрепата за детския център и за съпричастността към каузата на родителите на деца с аутизъм. Родителите благодариха и на столичния кмет Йорданка Фандъкова за безвъзмездното предоставената сграда за центъра от страна на Общината и за доверието и подкрепата, която получават лично от кмета. Фандъкова увери родителите, че ще продължи да подкрепя всички каузи, свързани със здравето и образованието на децата. Центърът за деца с аутизъм се очаква да бъде готов и открит в навечерието на новата учебна година.

В края на срещата Цветан Цветанов изрази увереност, че примерът му ще бъде последван и призова всеки, който има възможност, да подпомогне каузата за дневния център за деца с аутизъм чрез изпращането на SMS с текст DMS AUTISM на номер 17 777.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !