Ангелинка на Самоковеца кътала комромати за политици

05.03.2015 14:27 | Видян 2067 пъти

Ангелинка на Самоковеца кътала комромати за политици

Близо милион ще трябва да се бръкне данъкоплатецът, за да възмезди щетите, причинени от държавата на вдовицата на Косьо Самоковеца. Българското правителство има 4 месеца срок да се споразумее с Ангелина Димитрова по иска й за компенсация от 852 000 лева за неправомоерно отнетото имущество, постанови съдът в Страсбург.
 
Ангелина Димитрова и синът ѝ Константин спечелиха дело за нарушено право на собственост и съдът им присъди обезщетение от 3000 евро за неимуществени вреди и 12 150 евро за такси и разноски. Европейският съд за правата на човека обаче още не се е произнесъл каква ще е компенсацията на Димитрови за нанесените им имуществени вреди и дава 4 месеца на правителството да се споразумее с майката и сина за сумата.
 
Обезщетението за тях може да е значително по-голямо, тъй като вдовицата на Самоковеца иска държавата да ѝ плати равностойността на отнети имоти. Става дума за апартамент във Варна, оценен на 71 800 лв., имоти в София за 601 400 лв., както и платени от Димитрова на държавата 178 815 лв. Общо претенциите ѝ са за над 852 000 лв., а по време на делото правителството ги е определило като прекомерни.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Няма коментари към тази новина !