Калин Вельов с нова песен и клип, вдъхновени „ОМБРЕ“

27.02.2015 16:29 | Видян 2853 пъти

Калин Вельов с нова песен и клип, вдъхновени „ОМБРЕ“

Най-новият български филм „ОМБРЕ” на режисьора Захари Паунов тръгна по кината в цялата страна. Едновременно с филма, Калин Вельов пуска нова авторска песен и клип, вдъхновени от първата му роля на голям екран.

Определят „ОМБРЕ” като балкански трагикомичен ийстърн. Всъщност това е притча за приятелство, доверие, толерантност и търпение, за невъзможността да ги постигнем едновременно, за сложно преплетените съдби на балканските народи в последни 25 години. Историята е по сценарий на Емил Тонев, разказана с вкус и мярка, с пестеливи багри в умелата работа на оператора Иван Вацов; с музиката на Петър Георгиев – Пешето, в която се смесват етно мотиви от Балканите и класически блус от Мисисипи.Трейлър на филма можете да видите тук!!!

Филмът „ОМБРЕ” е отличен с Диплом за индивидуално постижение за цялостно актьорско изпълнение на 32-ри фестивал „Златна роза" във Варна през 2014. Участват  Валери Йорданов, Любомир Бъчваров, Стефка Янорова, Иван Ранков, Калин Вельов, а подборът на актьори е от Елизабет Радева, продукция: Атанас Маринов – „Нак-Зак Вижън” ООД с подкрепата на Национален филмов център, PIERLUCCI, „Креативен център” ООД.  

Калин Вельов за първи път се превъплъщава в кино роля и то на отрицателния герой. Специално за филма, послужил му за вдъхновение, Калин пуска новата си песен и клип „Обречен" по своя музика, текст и аранжимент. Режисьори на видеото, в което са включени и кадри от филма „ОМБРЕ", са Силвана Иванова - Зибо и Георги Шишманов, оператор е Николай Стоянчов. ВИЖТЕ видео клипа към песента „Обречен“ на Калин Вельов!!!

Песента и текстът са написани по сценария на филма и отразяват емоцията на главния герой – Ангел (Валери Йорданов), който сякаш е обречен да се скита и търси своя свят. Силни барабани и афроритъм доминират в песента, а миналото на Ангел като барабанист подчертава допълнително симбиозата между песента и филма. Отрицателната роля на „Брадясалият“, която Калин Вельов играе, води към драматичния и безкрайно логичен край на филма.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Няма коментари към тази новина !