Защо Милен Цветков е тв водещ №1 в България?

12.01.2015 14:21 | Видян 5599 пъти | Гласували 7

Защо Милен Цветков е тв водещ №1 в България?

Когато започваше кариерата си покрай Бригита Чолакова, никога не бих си представил, че един ден ще кажа: Милен Цветков е тв водещ №1 в България в момента! Но това стана факт.

Защо? Някой би казал – ами, защото е от София. И не би сбъркал, като го сравним с провинциалния продукт Хекимян например. Контрааргументът обаче гласи, че от София е и Бойко Василев, пък той, горкият, е най-скучният тв водещ в света – поне да правеше лапсуси и грешки – пък той е екзактен като партиен секретар.

Същината е по-важна за това да смятам Милен Цветков за водещ №1. При толкова „говорещи глави”, които ни занимават със собственото си величие, това е един човек, който владее ирония, но и самоирония. Който не се страхува да бъде искрен в ефир и дори да взема на подбив смехотворни политици и „звезди”, които се чувстват сякаш не стъпват по земята, защото два пъти са гостували в сутрешен блок или „токшоу”. Ако не възможно най-лошия случай – не излизат „от телевизора”. На Цветков просто не му пука, което не може да се каже за куп Шарли-та, които са първа писта за свобода на словото, а сами се цензурират по удивително унизителен начин.

И най-вече, Милен е един от последните истински журналисти в електронните ни медии – затова и са го заточили в 12 през нощта, понеже може да формулира въпрос. При това точен и на място. Голям смях падна в една журналистическа компания оная вечер по повод на репортерка, питаща автора на фотоизложба, посветена на Татяна Лолова: „Защо Татяна Лолова”. Другото, което Хекимян и тем подобни смятат за въпрос, е задаване на фраза, например: „Поредна загуба...” или „Голям бюджетен дефицит...”, което е почерпено от богатата фантазия и поезията в проза на колегите ни от спорта. Да прощава Сашо Диков обаче този маниер тръгна от неговата школа и зарази цялата тв гилдия.

Накрая, но не на последно място – шоуто на Милен понякога е по-забавно от Шоуто на Слави, а находката му – лудия репортер Даниел, е един от най-свежите агенти в тази тъжна държава.

автор: Борис Ангелов

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Гага на Мет: Хитът на сезона

Гага на Мет: Хитът на сезона

Истинският вярващ винаги уважава...

Той е мюсюлманин, който възстановява християнски...

Няма коментари към тази новина !