Защо създателят на Victoria’s Secret посегна на живота си?

12.12.2014 14:44 | Видян 3172 пъти

Защо създателят на Victoria’s Secret посегна на живота си?

В средата на 70-те години Рой Реймънд влиза в универсален магазин, за да купи бельо на съпругата си. Цялата ситуация за него е доста некомфортна и той е нагрубен от продавачката, която се държи с него като перверзник. Рой забелязва, че изборът на бельо е много оскъден и семпъл и в него няма нищо секси.

И все пак разходката му до магазина не е съвсем напразна. В него се заражда идеята да създаде моден бранд за бельо, който да позволява на мъжете да могат лесно и комфортно да пазаруват за половинките си с разнообразно бельо. Той решава да кръсти своята модна марка Victoria’s Secret.

Лейбълът се ражда през 1997 г. Името му не е никак случайно. Виктория идва от Викторианската ера – асоциация, която да буди респект и доверие в потенциалните и по-консервативни за времето си клиенти. Той иска магазинът му да бъде място, в което сексапилът и сексуалността не трябва да бъдат пазени в тайна, а пазаруването на бельо да бъде нещо забавно.

Още първата година след започването на бизнеса, очакванията на Рой са надминати и той реализира печалби в рамките на половин милион долара. През следващите няколко години брандът заема сериозна позиция на пазара и реализира продажби, възлизащи на 4 млн. долара годишно. Това обаче не е достатъчно и марката е на ръба на банкрут. Рой се опитва да намери причината, но не успява. През 1982 г. прага на магазина му прекрачва бизнесменът Лесли Уекснър, който веднага открива какво липсва на марката.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Дуа Липа снима в Олимпийския басейн в...

Дуа Липа пусна музикалния си видеоклип към най-новия си...

Средна класа е когато...

Средна класа - когато банката ви отказва кредит, поради...

Няма коментари към тази новина !