Пловдив се присъединява към Movember Bulgaria 2014

12.11.2014 11:51 | Видян 1491 пъти

Пловдив се присъединява към Movember Bulgaria 2014

Асоциацията на Студентите Медици в България (АСМБ - Пловдив) се включва в инициативата Movember Bulgaria. За трета поредна година България се присъединява към мисията на международното движение Movember, което цели да привлече вниманието към сериозните проблеми на мъжкото здраве. Най-страшният и безкомпромисен убиец на мъжа в зряла възраст е ракът на простатата.

Както стана ясно в началото на месеца, в подкрепа на Моември 2014 единадесет от най-големите български актьори се събраха на символична снимка в компанията на прекрасната журналистка Ива Дойчинова. Лицата на кампанията за България станаха Красимир Ранков, Явор Милушев, Мариус Донкин, Марин Янев, Валентин Танев, Ива Дойчинова, Николай Урумов, Георги Мамалев, Стефан Илиев-Чечо, Христо Мутафчиев, Ицках Финци, Ириней Константинов.  Movember Bulgaria ще проведе серия от партита и инициативи през месец ноември. Movember идва от "MO" – жаргон за мустак и "November" – ноември на английски. В рамките на мустакатия месец мъжете, които са решили да подкрепят кампанията, трябва да си отгледат мустак.

Програма за Movember Bulgaria 2014 в град Пловдив:

- Мустак парти в клуб "Грамофон"
DJ: Emil Prize – Drum And Bass
дата: 14.11.2014
начало: 22:00
вход: 2лв

- Обучение за студентите медици, насочено към болестите, засягащи мъжете и разговора с пациенти, имащи рак на простата или рак на тестисите на 19.11 от 16:00 в МУ Пловдив, Аудиторен комплекс. Ще присъстват доктор от урологично отделение, който ще направи кратка презентация, след която ще има и дискусия по темата.

- Инфопойнт на 20.11.2014 в Mall Plovdiv
От 16:00 до 18:30 часа ще бъдем на 1 етаж. Ще бъдат раздавани информационни брошури, разказващи за нуждата от ежегодни прегледи при мъжете. Целта е информиране на обществото за опасностите и премахвана на страха от преглед.

- Безплатни прегледи за мъже
Прегледи и консултации от 10.11.2014г. от 16:00 до 18:00 часа след предварително записване на тел. 0887702477 – д-р Делчев
Адрес: гр. Пловдив, ул. Перущица 29 (Срещу входа на МОЛ Пловдив)

- Ще бъдат обявени и прегледи в болница Каспела в края на месеца.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Няма коментари към тази новина !