Краси Радков лапа пърлен бут

20.10.2014 16:09 | Видян 1210 пъти

Краси Радков лапа пърлен бут

Осем часа комикът Краси Радков ще трябва да весели гостите на празника на еленския бут, който ще е на 25 октомври в град Елена. Толкова ще продължи увеселителната програма, която той и Стефка Петрова ще водят - от 12 до 20 часа на сцена на градския пазар. Не се знае още обаче с кое превъплъщение ще зарадва гостите си Радков. Местните се надяват той да направи поне един скеч като най-известния си персонаж - Гацо Бацов.

Само на метри от сцената пък ще се пърли прасе над трап в продължение на няколко часа, което е традиция за този празник. Други звездни гости на Елена ще са и фолкпевицата Нелина, както и кулинарят Иван Звездев.

Близо до трапа ще има и място за приготвяне на кървавица. Гостите на празника пък ще могат да опитат от баници, които местни жени са изпекли още от предния ден. Към обяд, когато прасето е опърлено, а после и майсторски разфасовано, ще се сложат и скари, на които ще има пържоли.

Конкуренция на местните кулинари ще е Иван Звездев, който ще приготвя свински джолан с боб и също ще го раздаде на дошлите.

Няма да се мине и без дегустация на емблематичния за този край еленски бут. Всеки от участниците ще трябва да разпознае вкуса му. Според местните най-важната съставка за приготвянето на добър бут е въздухът, който е уникален в тази част от страната, категорични са те.

За публиката ще има състезание по смъкване на свинска кожа. Този, който спечели пък, ще отнесе и голямата награда - цял еленски бут. Мераклии ще се надпреварват по сила и мъжество в състезанието „Най-як балканджия“.

Децата също не са подминати и за тях има отредено място - в лятното кино, близо до пазара. Там ще има кътове по интереси, хоротека за малки и големи, а накрая ще се раздаде и празнична торта. На втория етаж на туристическата спалня пък ще бъдат подредени рисунките от предварително обявения конкурс на тема „По Димитровден в Елена“.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ким Кардашиян разкри какво наистина я...

Ким Кардашиян разбива дългия списък с неща, които търси...

5-те най-успешни момчешки групи в света

1. Джонас Брадърс Jonas Brothers, момчешка група,...

Няма коментари към тази новина !