Костюмите на Райна Кабаиванска идват в София - веднага след концерта на майсторския клас

26.09.2014 15:02 | Видян 1498 пъти

Костюмите на Райна Кабаиванска идват в София - веднага след концерта на майсторския клас

Галаконцертът на майсторския клас на Кабаиванска и изложбата, която ще бъде открита на 30 септември във  VivacomArtHall  - са част от юбилейните събития в чест на оперната актриса.

На 28 септември в 19 ч. в Софийска опера и балет Райна Кабаиванска ще представи своите студенти от XІV-тия Международен майсторски клас, организиран от Нов български университет. Тази година Райна Кабаиванска избра да обучава в майсторския си клас

На 30 септември от 19 часа във VivacomArtHall Райна Кабаиванска ще присъства на откиването на впечатляващата изложба „Райна Кабаиванска - Божествената“, организирана в нейна чест. Изложбата ще бъде открита от Президента на НБУ – проф. Богдан Богданов и от главния редактор на международното списание L’Opera – г-н Сабино Леночи.

Изложбата „Райна Кабаиванска - Божествената“, която ще представи знакови моменти от кариерата на легендарната дива, е по идея на г-н Георги Текев, Изпълнителен директор на НБУ. Куратор на изложбата е Николай Пачев, завършил НБУ, носител на първо място на престижния италиански конкурс „Мителмода“.   

Експозицията ще представи внушителни арт-фотоси, любезно отстъпени от Метрополитън опера, Ковънт гардън, Ла Скала, Римска опера, Театро Реал, Софийска опера и други големи оперни театри, в които е пяла Райна Кабаиванска. Друга, неголяма серия снимки, правени от фенове и папараци, ще покажат любопитни житейски ситуации – Райна Кабаиванска със спортен екип и боксови ръкавици или позираща като модел за великия дизайнер на концертни костюми Роберто Капучи. Не липсват и „задкулисни” фотографии от съвместни спектакли с други от най-големите артисти на епохата – Караян, Калас, Павароти, Доминго, Карерас.

Най-впечатляващата част от изложбата представя сценични костюми, създадени специално за Райна Кабаиванска за някои от изключителните й роли, предоставени от “Collezione Tirelli



автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Всичко, което можеш да си представиш...

Всичко, което можеш да си представиш е истинско....

Руска рулетка с шотове и как се...

Новите епизоди на кулинарното предаване „Черешката на...

Няма коментари към тази новина !