Хотел Ohla с най-добрата тераса в Барселона

18.09.2014 12:09 | Видян 2770 пъти | Гласували 1

Хотел Ohla с най-добрата тераса в Барселона

Едно специално издание това лято направи терасите на покривите на Барселона хит. Открай време този град се слави с короните на къщите си и с други хитри елементи по върховете на сградите. Вече е на път да детронира Рио със заведенията на покривите. Класика са тези на славния хотел Мажестик, за който сме разказвали подробно в посветен на него брой на Гранд хотели преди години  или на по-новия и разположен също на най-лъскавата улица Паседж де Грасия Мандарин Ориентал.
Но номер едно в Барселона това лято и всяко следващо е Chill Out терасата на бутиковия хотел Ohla. Към сградата, построена на мястото на двореца на първия граф на Барселона – това е титлата на престолонаследника на Испания, погледът се привлича лесно. Причината е в стотиците, обсипали фасадата очи.

Дизайнерът на екстериора Фредерик Амат е направил нещо наистина впечатляващо на фона на малко сивата улица Лайетана в сърцето на каталунската столица, на която е пълно със стари четиризвездни хотели. Ето този е пет звезди и това му личи отдалеч. Попаднал вътре, човек веднага разбира, че е на бутиково място. Предимството на дизайна е във всичко. Даже в начина, по който са облечени посетителите на Гастробара на партера с витрини към търговската пешеходна улица Комтал или Графска – пряка на Порта дел Анжел – едно от основните места за масово пазаруване в този град и същевременно преддверие на местната готическа катедрала и музея на Пикасо. От другата страна на хотела пък гледа към Карер Аржентина – входната артерия на най-купонджийския квартал на Барселона – митичния Борн.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Няма коментари към тази новина !