Петя Буюклиева: Орлин Горанов спечели с измама!

30.07.2014 09:00 | Видян 2202 пъти

Петя Буюклиева: Орлин Горанов спечели с измама!

Грандиозен скандал разтърси конкурса „Бургас и морето" и тази година. За пореден път естрадният форум край морето не премина без скандали и обидени участници. Изборът на журито, който „коронова" песента „Импресия" в изпълнение на Орлин Горанов на челната позиция, накара звездите да скочат срещу липсата на прозрачност както в организацията на надпреварата, така и в избирането на победителите.

Една от най-ощетените и огорчени от случилото се се оказа Петя Буюклиева. „Това е най-опороченият конкурс, който има у нас. Жалко и грозно е това, което стана в Бургас. Аз съм потресена от безочията и несправедливостта, които видях с очите си. Страшно е!", разказа вчера пред репортер на „Всеки ден" певицата, която тази година се представи с композицията си „Мое море".

„Песента победител - „Импресия", никога не е била в избраните 12 песни след първото отсяване. Това, което казва Орлин Горанов, че е била дисквалифицирана първия път само заради регламента, който гласи, че нито автор, нито изпълнител могат да участват с повече от една песен, е лъжа. Той трябва да излезе и да признае, че до последния момент не е знаел каква песен ще изпълни, а не да дава на медиите грешна информация. Той е уникален, но нима Васил Петров е по-лош от него. Или Ваня Костова? Ние, от гилдията, нямаме нищо против изпълнението на Орлин, но все пак става въпрос за „Бургас и морето", а не за „Златният Орфей". Тук трябва да се гледа песента, а не гласовите възможности на този, на когото е поверена", гневи се Петя Буюклиева. Тя настоява колегата й да върне наградата, тъй като не му принадлежи. Именно подборът на песните на журито пък накарало колежката й Мариана Полова да се оттегли в последния момент. Брюнетката не могла да понесе, че е била втора резерва, и отказала да участва, въпреки че се класирала непосредствено след Орлин Горанов.

„Начинът на журиране е скандален. В момента, в който всички песни бяха представени на сцената, две от дамите в журито се качиха в някаква стая на втория етаж и започнаха да смятат нещо си, без да има абсолютно никакъв надзор, без някой да проверява какво се случва и как вървят нещата. Служителка в Община Бургас пък ме уведоми лично, че няколко песни, сред които и моята, са имали равен резултат. В този случай искам да попитам кой определя коя да получи по-висок резултат. Един от членовете на журито - Валентин Пензов, в тъмното ми донесе протокола, дори не видях под какво се подписвам. И въпреки че й дал най-малко точки, „Импресия" пак станала големият печеливш на вечерта", обясни възмутената Буюклиева.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Гледате колите и парите ми, но не...

Флойд Мейуедър реши да даде съвет на бойците и феновете,...

Трамвай-котка, Япония: Фото на деня

Трамвай-котка, Япония: Фото на деня

Няма коментари към тази новина !