Майката на Георги Илиев мизерства

25.07.2014 12:41 | Видян 4871 пъти

Майката на Георги Илиев мизерства

Майката на легендарните братя от ВИС-2 Георги и Васил Илиеви днес едва свързва двата края. Кюстендилката леля Венка, която някога се радваше на завиден пенсионерски стандарт на живот благодарение на синовете си, днес го кара повече от скромно. Битът й е мизерен, подобно на повечето родни пенсионери. Единственият й доход е пенсията от 212 лева, пише в. "Всеки ден".

Жената, погребала и двамата си синове, отдавна се е закотвила в родния град и за нищо на света не го напуска. Не идва до София, не харесва столицата. Изключения прави единствено за дъщеря си Мариана, и то при условие, че тя лично я разкарва с автомобила си по градовете и паланките на страната. Тази година леля Венка за първи път от доста време няма да посети и Българското Черноморие, където щерка й има скромен бизнес.

Леля Венка се е зарекла да стои в града на черешите при мъжа, с когото споделя един покрив. Той също като нея е пенсионер и обича да прекарва времето си, решавайки кръстословици и гледайки турски сериали. Старецът имал благ характер и рядко спорел с половинката си. Двамата били вдовци и се разбирали чудесно. Запознали се по съседска линия и пак по такава си пристанали. Това лято дядото бил забелязан от съседи да мъкне торби със зелен фасул. Споделил, че с Венка са решили да затварят буркани и да чакат спокойно тежката зима.

„Срамота е! Жоро Илиев раздаде бизнес на десетки хора, остави на вдовицата си милиони евро. Можеше някой от тях да се погрижи за майка му. Разграбиха му парите, а нея оставиха на произвола на съдбата", възмущават се кюстендилци. Публична тайна е, че леля Венка е люто скарана с вдовицата на сина си Мая Илиева. Нарича я „чума" и била категорично против брака им. Според пенсионерката именно Мая настроила сина си против нея в последните години. Жоро, който бил много привързан към нея, спрял да идва в родния си дом в Кюстендил.
Снимка: vsekiden.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Сребърният медалист от Евровизия 2024...

Baby Lasagna, който завърши втори на конкурса в Малмьо,...

Отиде си майката на Веско Маринов

Тази нощ е починала майката на обичания български...

Няма коментари към тази новина !