11 цитата на Бил Гейтс, които ще ви помогнат да го опознаете

24.07.2014 12:52 | Видян 1730 пъти

11 цитата на Бил Гейтс, които ще ви помогнат да го опознаете

Бил Гейтс е вторият най-богат човек на света след мексиканския милиардер Карлос Слим. Но Гейтс не е само това. Филантроп, гений, иноватор – това са само част от определенията, с които обикновено е описван. Може би най-уважаван е поради факта, че фондацията му за благотворителна дейност дава по 4 млрд. долара на година за различни каузи.

За успеха – „Успехът е лош учител. Кара умните хора да си мислят, че не могат да загубят.”

За ролята на парите – „Определено нямам проблем да си купя храна или дрехи… Но за мен парите са полезни най-вече за създаването на организация, чрез която да предоставим ресурси на най-бедните в света.”

За делото на живота му – „Създаването на персоналния компютър. С това израстнах. Дори си знаех, че не трябва да се женя, преди да го завърша, защото бях обсебен от него.”

За недоволните клиенти – „Вашите най-недоволни клиенти са вашият най-добър извор на знание.”

За бизнеса – „Отделям горе долу 10% от мислите си за бизнеса. Знаете ли, той не е толкова сложно нещо.”

За интелектуалната собственост – „Животът на интелектуалната собственост има продължителността на живота на банан.”

За мястото му във вселената – „Човек никога не знае дали вселената не съществува само заради него. Ако съществува заради мен – е, обгрижва ме доста добре.”

За конкуренцията – „В миналото Microsoft имаше ясно изразена конкуренция. Добре, че има музеи, за да я помним.”

За капитализма – „Пазарът не кара учените, комуникаторите, мислителите, правителството да правят правилните неща. Гениалните хора привличат други гениални хора към тези неща. Само така можем да прогресираме толкова, колкото е нужно.”

За иновациите – „Модерният ни начин на живот не е създаден от политиката. И преди 1700-ната година сме имали добри политици. Но когато започнахме да изобретяваме – електричество, двигатели, микропроцесори, когато започнахме да разбираме генетиката – тогава тръгнахме към прогрес. Иновацията е истинският мотор на развитието.”

За малките удоволствия – „Обичам да играя бридж. Доста е старомодно, но това ми допада. Освен това обичам да мия чиниите след хранене.”

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Велико Минков е биологичен баща на...

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова...

Устата с патриотична песен за Гергьовден

Устата пуска новия си сингъл навръх Гергьовден, когато...

Няма коментари към тази новина !