Щерката на Р. Овч. пее по сватби

22.07.2014 10:36 | Видян 2114 пъти

Щерката на Р. Овч. пее по сватби

Не иска и да чуе за политика, таткото бесен. Дъщерята на Румен Овчаров от БСП - Яна съвсем сериозно се е отдала на музиката. Наследницата на червената легенда пусна клип към песента си „Вечните деца", който БНТ вече завъртя. Баща й обаче не харесвал много изявите й на певица и й казал, че човек трябва да има сериозна кариера. За успокоение на Овчаров Яна е завършила икономика и известно време се занимава с недвижими имоти. Искаше да открие и офис на Хаваите, затова няколко пъти ходи там и на почивка с компания. В крайна сметка 34-годишната дъщеря на известния социалист избра кариерата на певица. Пред свои близки тя е категорична, че няма никакви намерения да се занимава с политика.

Парчето на Яна „Вечните деца", което е в стил поп, е на лятна тематика и цели да зареди с положително настроение хората през горещия сезон. „Нека си позволим да бъдем по-луди и диви", обяснява девойката. А в песента пее: „Нека помечтаем и да знаем, че щастието е в малките неща". По-нататък продължава приканващо: „Искаш ли с теб да бъдем две безгрижни деца, а денят ни да бъде отново игра след игра - неуморно, безотговорно да живеем така - една вечна ваканция". Идеята за песента дошла от китариста Валентин Танчев, с който щерката на Овчаров ходи по участия. Самата Яна пък измислила текста. За ужас на мама и тати, тя пее и по сватби и други хубави поводи - като рождени дни, годежи и прочие, научи „Всеки ден". На сбирките изпълнява кавари и на английски, и на испански. Яна има и телевизионни участия, а доскоро е пяла в ансамбъл за народни песни. Румен Овчаров не посреща с ентусиазъм кариерата на щерка си. Мълчал с години вкъщи, виждайки накъде отиват нещата. Един ден обаче, когато тя изпяла любимата песен на родителите си - „Милион червени рози" на Алла Пугачова, политикът възкликнал: „Ама ти може да пееш!" Бабата на Яна по майчина линия се е занимавала също с музика и от нея внучката наследява таланта.

Младата дама не крие, че и майка й пее страхотно. Брат й Слав е първият човек в семейството, който подкрепя дарбата й на 100 процента, дори преди години й подарил микрофон. Той е учен, който бори раковите клетки. Завършил е Оксфордския университет, специалност „Молекулярна биология и генетика". А в свободното си време композира и помага на Яна с аранжимента на песните й.

Следващата й песен ще бъде в джаз стил, а скоро се заканва да издаде и албум. „Искам да пея и да се харесвам на хората", споделя изпълнителката. Яна има момченце - Адриян на шест години. Единствено тя от трите деца на Румен Овчаров живее в България. Най-малката дъщеря Теодора завърши тази година един от най-престижните университети в Обединеното кралство - този в Саутхемптън.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Няма коментари към тази новина !