Първият албум на Pink Floyd от 20 години

07.07.2014 11:42 | Видян 1183 пъти

Първият албум на Pink Floyd от 20 години

Легендарната британска рок група Pink Floyd ще издаде нов албум. Той ще е първият на състава от 20 години насам, съобщи сайтът Digital Spy. Заглавието на албума е "The Endless River". Феновете на Pink Floyd ще могат да си го купят от октомври тази година. В Туитър съпругата на фронтмена на състава Дейвид Гилмор Поли Самсън разказва, че песните за новия албум са били подготвени още през 1994 година, по време на работата над диска "The Division Bell", който тази година отбелязва 20-ата годишнина от издаването си. Музиката за "The Endless River" е написана от Гилмор, Ник Мейсън и Ричард Райт. Вокалните партии са записани през последната година.

Представител на Pink Floyd е потвърдил за The Sun, че тази година групата ще издаде албум, но все още няма планове за турне.

На 20 май групата обяви, че ще преиздаде "The Division Bell", припомня ИТАР-ТАСС. След последния албум на Pink Floyd, съставът има само една изява - през 2005 г. на лаготворителния концерт "Live8". През 2011 г. Мейсън и Гилмор се присъединяват към Уотърс на сцената на лондонската арена O2, по време на концертното изпълнение на легендарната рок опера "Стената” ("The Wall"). Оттогава групата няма официални изяви и не е записала нито един диск, допълва БТА.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Няма коментари към тази новина !