130 точки делят Гришо от топ 10 на най-добрите в тениса

16.06.2014 17:15 | Видян 1312 пъти

130 точки делят Гришо от топ 10 на най-добрите в тениса

През тази седмица нашето момче няма да играе в турнир, а ще се готви за започващия на 23 юни Уимбълдън. Въпреки титлата си от Лондон, Григор не прогресира в ранглистата. При новото й издание той остава на 13-а позиция, с 2595 точки. Пред него са Кей Нишикори и Джон Иснър с по 2690, а последен в топ 10 е латвиецът Ернест Гулбис. Това означава, че разликата между Димитров и Гулбис вече е едва 130 точки.

През тази седмица Григор няма да играе в турнир, а ще се готви за започващия на 23 юни Уимбълдън. Преките му съперници за място в топ 10 обаче също няма да имат официални мачове. И четиримата играчи и през миналия сезон нямаха мачове в седмицата преди Откритото първенство на Великобритания – това означава, че точно такава ще е конфигурацията им и при старта на най-елитния турнир на трева.

От другата страна, вече на Уимбълдън, Григор ще има леко предимство – през миналата година той отпадна във втория кръг, както и Джон Иснър, и ще защитава 45 точки. Нишикори и Гулбис пък стигнаха до третия кръг, следователно трябва да спечелят поне по 90 точки. Според регламента достигане до 4-и кръг носи 180 точки, 1/4-финал – 360, полуфинал – 720, финал – 1200, а титла – 2000 точки.

Никой от тези фактори обаче няма да има значение, ако Димитров запази играта си от приключилия в неделя турнир. Тогава той победи испанеца Фелисиано Лопез, като спаси мачбол във втория сет и върна пробив в третия, за да направи впечатляващ обрат и да вдигне купата във втория по значимост турнир на трева в света на тениса "Куинс".
Българинът грабна трета титла за годината, като вече има по един трофей на всички настилки през този сезон - на хард (в Акапулко), на клей (в Букурещ) и на трева (в Лондон). Григор е първият, който успява да направи това при мъжете през 2014 година. По време на мача, Гришо бе подкрепян от трибуните от приятелката си - шампионката на "Ролан Гарос" Мария Шарапова.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Няма коментари към тази новина !