Кончита Вурст събра 10 хиляди австрийци във Виена

21.05.2014 17:00 | Видян 2316 пъти

 Кончита Вурст събра 10 хиляди австрийци във Виена

"От огромно значение е за мен, че не съм сам и че хората вярват в едно бъдеще без дискриминация и омраза.", каза по време на концерта си победителят в тазгодишното издание на "Евровизия". Преди броени дни няколко хиляди австрийци се събраха на площада пред канцлерството във Виена, за да приветстват Кончита Вурст, победителят в тазгодишното издание на европейския музикален конкурс "Евровизия". "Брадатата жена", както е известен травеститът с истинско име Томас Нойвирт, бе приет преди това официално от канцлера Вернер Файман и от министъра на културата Йозеф Остермайер - и двамата социалдемократи.

"Искам да благодаря на всеки от вас, които сте дошли. От огромно значение е за мен, че не съм сам и че хората вярват в едно бъдеще без дискриминация и омраза.", обърна се Кончита към своите фенове, които според полицията наброявали близо 10 хил. души.

Облечен в черно-бяла рокля, Кончита започна концерта си с парчето на Шер "Believe". Той изпя на два пъти песента "Издигни се като феникс", която му донесе и победата на "Евровизия". Хиляди хора в публиката развяваха знамена с цветовете на дъгата - символ на хората с нетрадиционна сексуална ориентация. Мнозина си бяха сложили картонени бради, предоставени от популярния вестник "Кронен цайтунг".

снимка: blife.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Няма коментари към тази новина !