Кристина Димитрова дегустира норвежки специалитети

19.05.2014 09:00 | Видян 2331 пъти

Кристина Димитрова дегустира норвежки специалитети

Приятели и ценители на норвежката морска храна опитаха от 5-звездните морски деликатеси и традиционната напитка акевит (алкохолна напитка от картофи, с вкус на ким и анасон) под звуците на норвежки джаз, на коктейл в кв. Бояна. Посланикът на съвременната кулинарна школа и телевизионна звезда Даниел Руше Мадсън, готвил за президенти, кралски особи и холивудски звезди в едни от най-добрите световни ресторанти, лично приготви четири оригинални рецепти на изтънчени блюда, приготвени със специално осигурени продукти от Норвегия.

„Рибата винаги е заемала специално място в норвежката кухня. В северните страни тя трябва да е толкова прясна, че се готви почти направо от морето. Освен това рибата не трябва да има вкус на нищо друго, освен на самата себе си. Щастливи сме от факта, че морските ни продукти се търсят все повече в България и доставките на прясна норвежка сьомга се увеличават“, коментира г-жа Карина Екорнес, Първи секретар и Заместник-ръководител на мисията на посолството на Кралство Норвегия у нас.

Домакинът на събитието г-н Христо Чепишев и известният български готвач Ути Бъчваров изразиха възхитата си от професионалното представяне и ненадминат вкус. Гостите бяха очаровани от непринудения стил на общуване с норвежката звезда и имаха възможността да запечатат незабравимото представяне в лични снимки. В кулинарното изкушение се включиха представители от дипломатическия корпус, финансов и бизнес елит, бившия вицепремиер и министър Николай Василев, в компанията на семейството си, Агент Тенев и певицата Кристина Димитрова, Момчил Колев, известни адвокати и медии.

По рано-през деня готвачите на ресторант Чепишев и кулинарни блогъри обмениха идеи и рецепти под професионалното дирижиране на Шеф Даниел. Събитието е част от поредицата кулинарни инициативи, организирани от Посолството на Кралство Норвегия и Държавната агенция за морски храни (Norwegian Seafood Council) и дните на норвежка кухня ще продължат в ресторанта до 23 май 2014.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Няма коментари към тази новина !