Симеон-Хасан стана шампион по езда

04.04.2014 10:00 | Видян 2507 пъти

Симеон-Хасан стана шампион по езда

Царският внук Симеон-Хасан е станал шампион по езда, научи „Всеки ден". 7-годишното дете е участвало в конни състезания за деца в Мароко, където живее с майка си княгиня Калина и баща си - мореплавателя Китин Муньос. 11-ото внуче на Симеон Сакскобургготски се научи да язди още на две годинки. Майка му, която е запален ездач и непрекъснато участва в надбягвания с коне, качи сина си на пони още преди да навърши една годинка, и то в двореца Царска Бистрица.

Язденето в царската фамилия е традиция. И Фердинанд, и Борис III, и Симеон са отлични ездачи. Борис III лично е обучавал сина си и дъщеря си Мария Луиза да яздят в околностите на София. Затова бившият премиер много настоявал най-малкото му внуче да бъде просветено в ездата и да го обучават най-добрите учители у нас и в Мароко.

Калина тренира поне по 3 часа сутрин в елитната конна база в столицата на кралството Рабат, както и в околностите на града. Тя обожава прескачанията с препятствия, на които се надява да научи и 7-годишния Симеон-Хасан. Щерката на цар Симеон и доня Маргарита тренира с породисти коне, които са били шампиони на Мароко. Преди време тя бе споделила, че има 4 коня - кобила на име Жанина от Унгария и 3 жребеца - Оскар, Мусала и Зоро, купени от Холандия.

В царското семейство са убедени, че Симеон-Хасан, който е кръстен на дядо си и на покойния крал на Мароко Хасан II, близък на фамилията Сакскобургготски, ще бъде отличен ездач. Малкият бил много привързан към конете, умеел да общува с тях и да се грижи за животните. Симеончо имал отлична стойка, умеел да държи здраво юздите на коня. Досега не е падал и родителите му се надяват така да бъде и в бъдеще и да го опазят от сериозни контузии. Миналата година княгиня Калина се контузи тежко, след като падна при езда в Мароко, и дълго време не можеше да тренира. Царската дъщеря е амбицирана да участва в конни турнири от името на България.

 

Снимка: vsekiden.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Разводът с Брад Пит съсипал здравето...

Близки на Анджелина Джоли се притесняват за...

Живият Нострадамус плаши с нова пандемия

Екстрасенс, известен като „Живият Нострадамус“,...

Няма коментари към тази новина !