Мърдок си купи пентхаус за 57 млн. долара

06.03.2014 12:20 | Видян 1634 пъти

Мърдок си купи пентхаус за 57 млн. долара

Медийният магнат Рупърт Мърдок се сдоби с нов имот в престижния нюйоркски квартал Манхатън, съобщава dnes.bg. Мърдок се разделил със „скромната“ сума от 57,250 милиона щатски долара и купил пентхаус, разполагащ се на последните четири етажа на новата сграда One Madison.

При развода си с Уенди Денг милиардерът се разделил с огромен мезонет, намиращ се на Петю авеню в Ню Йорк, затова решил, че сега е време да се сдобие с нов имот, но този път много по-голям. Мърдок платил колосалната сума, за да притежава най-добрата част от 60-етажната стъклена кула.

Със своята покупка милиардерът поставил рекорд за най-висока цена, платена за жилище в района. Това обаче не е първият подобен рекорд, който Мърдок поставя. Преди време той се сдоби с имот на Пето Авеню, струващ 44 милиона щатски долара. Впоследствие магнатът го продаде на още по-висока цена.

Новият пентхаус на Мърдок се простира на почти 1000 квадратни метра. Впечатляващото жилище разполага с вити стълби и широки жилищни площи. Стените всъщност представляват стъкла, заемащи пространството от пода до тавана. Някои от съседите на медийния магнат са: Питър Бъфет – синът на четвъртия по богатство в света, както и Том Брейди и Жизел Бюндхен, които обитават 49-ия етаж на One Madison.

Снимка: homedsgn.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Няма коментари към тази новина !