Борис III - Загадъчната смърт на Царя

05.03.2014 12:20 | Видян 1924 пъти

Борис III - Загадъчната смърт на Царя

Галапремиера на новия документален филм на ТV7 "Борис ІІІ - Загадъчната смърт на Царя" се състоя в двореца Врана, където царското семейство е прекарвало голяма част от времето си.

Лентата е драматичен и пленяващ разказ за последните дни на монарха и обстоятелствата около смъртта му. Смъртта на Цар Борис ІІІ остава една от най-големите загадки в родната история. Филмът проследява събитията, предшестващи трагичните дни на август 1943 г., когато българите губят своя  цар, а заедно с това и надеждата, че държавата ни може да бъде изведена безопасно и благополучно от бурята на Втората световна война.

"Когато говорим за отрова и смъртта на цар Борис III, трябва да се подчертае, че е отровена паметта на царя. Време е за противоотрова. Трябва цар Борис III да заеме истинското си място в историята като един изключителен български държавник, който не само е помогнал за възстановяването, а и за възраждането на България, между двете войни", споделя авторът на филма Николай Чадаров.

Своите спомени от онези съдбоносни дни разказват най-близките на покойния монарх - неговият син цар Симеон ІІ и дъщеря му княгиня Мария Луиза. Освен тях авторът е успял да открие и разговаря с малцината  живи свидетели на последните дни на Борис ІІІ.

"Филмът наистина ме развълнува, което е логично. В крайна сметка става реч за баща ми. Г-н Чадаров е успял да предаде удивително достоверно събитията", коментира Симеон Сакскобургготски.

Филмът на Николай Чадаров може да гледате на 8-ми март – събота от 22:05ч. по NEWS7.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Няма коментари към тази новина !