Сбогом, Сочи - здравей, Пьончан!

24.02.2014 12:20 | Видян 1651 пъти

Сбогом, Сочи - здравей, Пьончан!

XXII Зимни олимпийски игри заминаха в историята. От тази вечер феновете на снежните и ледени спортове вече не гледат към руския Сочи, а към Пьончан в Южна Корея, където ще е следващата Бяла олимпиада след 4 години.

Повече от два часа продължи раздялата в Сочи. 2856 спортисти от 88 страни мериха сили от 6 до 23 февруари и си разпределиха 98 комплекта медали. Точно в 20:14 тази вечер започна официалното закриване на Зимната олимпиада. Церемонията по слагане на точката стартира символично в този час местно време, както беше и при откриването. Часът символизира годината на Игри 2014. У нас церемонията започна в 18:14 ч.

Шоуто за края на Бялата олимпиада в Сочи бе посветено на руската култура, като подробностите до последно се пазеха в тайна. На олимпийския стадион "Фищ" церемонията тръгна като ярко, отново много пищно и емоционално заключение на Игрите. Домакините нарекоха церемонията „Руски отражения", като лайтмотивът беше да се представи европейската визия на Русия в едно шоу, управлявано от световно известния режисьор, италианеца Даниеле Финци Паска.

Зрителите проследиха историята на Любов, на едно младо момиче, което бе въведено като образ по време на церемонията по откриването. Сега вече заедно с новите си приятели Валентина и Юра тя премина през страниците на руската литература, наслаждавайки се на магията на руското изкуство и прекрасните звуци на руската музика.

Много настроение даде още на старта на церемонията по закриването забавно намигване от организаторите на шоуто. С хумор и с чувство за самоирония отново не се „отвори" единият от петте олимпийски кръга, както се случи на церемонията по откриването и бе определено за гаф. Този път емблемата на Олимпийските игри беше изобразена от живи артисти, като специално пресъздадоха гафа точно с горния десен кръг. Накрая изпълнението завърши с разтваряне на всички пет кръга под бурните аплодисменти на целия стадион.

Най-добре представилият се наш алпиец Никола Чонгаров развя българското знаме в Парада на нациите, като по традиция при закриването всички спортисти излизат заедно, а не в отделни групи по държави.

Символите - талисмани на Игрите в Сочи полярният мечок, снежният леопард и белият заек угасиха Олимпийския огън, като от очите на мечето се отрони голяма истинска сълза.

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах обяви XXII Зимни Олимпийски игри в Сочи за закрити. A церемонията на олимпийския стадион "Фищ" бе изгледана от около 40 000 зрители на живо.

Щафетата бе предадена на кмета на Пьончан Сок Ре Ли от градоначалника на Сочи Анатолий Пахомов. А оперната певица Хибла Герзмава изпълни специално написаната за случая песен "Довиждане, Сочи".

Източник и снимка: vsekiden.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Новият албум на Бионсе е тук

Албумът на Бионсе е тук. Нейният нов по-дългосвирещ...

Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Няма коментари към тази новина !