Ди Каприо дари $3 милиона за опазване на океаните

22.02.2014 09:00 | Видян 1760 пъти

Ди Каприо дари $3 милиона за опазване на океаните

Не за първи път Леонардо ди Каприо доказва, че е загрижен за природата. Актьорът режисира и документален филм за глобалното затопляне, а сега неговата фондация дари 3 милиона долара на организацията "Oceana", полагаща грижи за опазването на океаните, съобщи Контактмюзик.

Дарението ще бъде използвано в подкрепа на кампания за забрана на използването на хрилни мрежи за риболов край бреговете на Калифорния, пише БТА.

"Опазването на океаните и обитаващите ги видове е едно от най-сериозните предизвикателства, пред които е изправено днес човечеството. Надявам се, че дарението ще помогне на организацията "Oceana" да продължи да извършва невероятната си дейност в името на нашите океани", се казва в изявлението, направено от актьора.

Леонардо ди Каприо основава фондацията, която носи неговото име, за да подпомага опазването на околната среда и съхраняването на природните ресурси и дивата природа. Миналата година холивудският актьор и организацията му събраха 38,8 милиона долара от дарения и благотворителен търг на "Кристис".

От тях в края на ноември 2013 г. 3 милиона долара бяха дарени на Световния фонд за дивата природа, за да подпомогне Непал да опази намаляващата си популация от тигри, припомня изданието.


Източник: Dnes.bg
Снимка: Reuters

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Няма коментари към тази новина !