Българин гощава Оскаровите претенденти

22.02.2014 09:00 | Видян 1976 пъти

Българин гощава Оскаровите претенденти

Българинът Димитър Димитров е "метр д" или иначе казано управител на Дъ Тауър Бара на хотел Бевърли Тауър в Холивуд, едно от местата, където вече се събират суперзвездите от цял свят, за да се подготвят за трескавата "седмица на Оскарите". На 2 март най-желаните статуетки в шоубизнеса ще се раздават в Лос Анджелис. "По това време всеки клиент е ВИП, "обикновени" просто няма", разказва Димитър, който вече се грижи за първите дошли като Том Форд, Валентино и Анджелика Хюстън. Тепърва обаче се очаква истинско нашествие от знаменитости в едно от любимите им места за отмора и настаняване по време на маратона около наградите. Те се раздават точно от 85 години - от 1929 г. В началото това се прави в хотел Амбасадор, после в Билтмор, но днес е в Долби Тиатър.  

Ала партитата са не само из целия град, но прескачат до Палм Спрингс и Малибу. Академията за филмови изкуства и науки, която е организатор на Оскарите, прави официалната програма, която е съпътствана от всякакви частни купони. Тя започва с Оскаровия концерт на номинираните песни и мелодии, през официалния обяд на номинираните, прожекции на филмите -кандидати в киното на Писателската гилдия и т.н., та се стигне до голямата церемония.  Не всички големи звезди ходят навсякъде, защото през седмицата преди мегасъбитието те правят всякакви костюмни и фризурни проби, дават стотици интервюта и участват в репетиции.

Всичко това обикновено се случва в хотелите West Hollywood и Beverly Hills, където за развлечение след изнурителните дни на соаниране различни ВИП персони организират за знаменитите обеди, вечери, коктейл партита и спа веселби.  Разбира се, за никого нищо не е безплатно - стаите, които кинаджиите, дизайнерите, гримьорите, фризьорите, козметиците наемат в двата велики и в по-скромните хотели са с тройни цени в седмицата преди Оскарите. Други места, където редовно се организират тържества по време на маратона са London West Hollywood’s London Bar и Peninsula’s Roof Garden. Оскаровата събота е най-трескавият ден за всички - това е навечерието на церемонията в неделя. The Beverly Wilshire е едно от местата, където пристрастените към шоколада и сладкишите намират малка утеха в изнервената обстановка.

Който има време и желание се отбива на благотворителната вечеря в чест на The Film Foundation, като има предвид, че мястото на всяка маса се продава срещу билет за $1,000. Заключително парти за предстартовия маратон е в кристалната бална зала на Beverly Hills Hotel. Алтернативните типове и европейците никога не се появяват там. Те си правят вечери в провансалския ресторант  The Little Door и си мечтаят по-скоро да дойде май и да изкарат заслужените си две седмици на най-престижния кинофест.  

Който не вземе награда в нощта на Оскарите в неделя, се задоволява с менюто на прочутия австрийски готвач Ървинг Лазар на Бала на губернатора. По-актуаните звезди се събират на афтър партито, което по традиция се прави от списание Ванити феър. Всички останали чакат покани за деня след наградите, когато се събират в  Château Marmont. От 1927 г. това е любимото място на звездите - хотел в неоготически стил на Sunset Boulevard hotel. Най-често големите кинокомпании резервират преди и след наградите градинската тераса на обекта за своите затворени партита.  



автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Велико Минков е биологичен баща на...

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова...

Устата с патриотична песен за Гергьовден

Устата пуска новия си сингъл навръх Гергьовден, когато...

Няма коментари към тази новина !