Бивша депутатка иска защита от домашно насилие

18.02.2014 17:50 | Видян 3139 пъти

Бивша депутатка иска защита от домашно насилие

Бивша депутатка от 41-вото народно събрание е водила дела за осигуряване за закрила по Закона за защита от домашното насилие (ЗДДН) срещу мъжа, с когото живеела на семейни начала и който е баща на двете й деца, разказва "Телеграф". Производството по ЗДДН било започнато още докато 29-годишната Любомила Станиславова от ГЕРБ била действащ народен представител от в 5-и МИР във Видин и след като се разделила с мъжа си - бизнесмена Цветомир Тошков.

Любомила е бакалавър по реклама и фотография на НБУ, стана мажоритарен депутат от Видин, популярна като “детето на партията”. В края на 2012 депутатката подала молба в Софийския районен съд, в която написала, че на 27 октомври 2012 г. след конфликт между нея и Цветомир Тошков за грижите за децата и за това, къде да живеят, мъжът бил упражнил насилие над нея и я заплашил, че “ще й се случи най-страшното”. Пак по твърдения на народната представителка бащата на децата й я обиждал, сграбчил я за ръката, стискал я и я дърпал, крещял заплашително, блъскал я и я ударил в присъствието на малолетната им дъщеря

По делото бил призован свидетел, който трябвало да разкаже случката от 27 октомври в селото на Цветомир Тошков Протопопинци. Очевидецът знаел, че двамата са вече разделени, но като видял колата на депутатката пред дома на бизнесмена, решил да спре да говори с нея. Точно докато наближавал къщата, чул викове “не ме блъскай, ще падна” с женски глас и мъжки: “излагаш ни, каква си ти, нищо не става от теб”.

После неканеният гост видял как депутатката бързо влиза в колата си и се заключила вътре. След нея вървели мъжът й и свекърва й. Майката на Тошков дърпала вратата, удряла по автомобила и кълняла, а синът й носел на ръце детето си, което плачело. Бизнесменът също дръпнал дръжката на вратата и удрял по колата, като казал, цитиран от свидетеля: “Боклук, като престанеш да си народен представител, ще гладуваш”.

продължи >>

Етикети: , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !