Да спиш в хотела на Зорка

10.02.2014 16:15 | Видян 2614 пъти

Да спиш в хотела на Зорка

165 лева за вечер струва двойната стая в хотела „Белчин гардън" в курорта Белчин баня, който неофициално се води собственост на бившата първа дама Зорка Първанова, научи Всеки ден. Цената е само за уикенда, докато през седмицата тя пада до 130 заради по-малкото посетители.

25 лева пък излиза посещението за човек на спа комплекса с уникалната топла минерална вода, позната още от древността. Освен вътрешен басейн, баровският комплекс предлага още външен, в който водата е 36 градуса и може да се ползва дори в най-студените зимни дни, сауна, парна и римска баня.

Най-евтините масажи започват от 40 лева и стигат 80-100 лева, но желаещи не липсват, най-вече сред руските гости на „Белчин гардън". Те са едни от основните посетители на хотела, наред с наши баровци от големите градове. За управата му се грижат две подставени лица на жената на експрезидента - Петър Иванов и Владимир Лазов, и тяхната фирма „Тера инвестмънт".

Последният фиктивно се води собственик и на два мезонета на столичния булевард „Гоце Делчев", които Петър Манджуков подари на Георги Първанов. В ресторанта най-евтината напитка е чай от лев и петдесет, но пък скъпите вина вървят с подарък - френски сирена.

За уюта на почиващите в хотела се грижи охрана, която спира посетителите още на входа. Дори един човек няма как да остане незабелязан в района, който поразява с невиждана беднотия. Центърът на курорта Белчин баня изглежда като филм на ужасите с рушащата се обществена баня, отдавна изоставените почивни бази и останките на частни вили, напуснати от собствениците си. Освен много цигани, които идват да се изкъпят през уикенда срещу 3-4 лева в обществената баня, другите посетители са бездомните кучета и няколкото местни пияници, неизлизащи от паянтовата кръчма.

Запуснати дворове и свободно скитащи кокошки посрещат желаещите да почиват в „Белчин гардън", чийто лукс е в крещящ контраст с немотията в района. За да не се чувстват като в златна клетка баровците от хотела, управата предлага разходки с коне в Рила и посещение на намираща се само на три километра напълно възстановена крепост Цари Мали град. Тя се извисява над съседното на курорта село Белчин.

Твърдината е ремонтирана с европейски пари от „Главболгарстрой", а до нея може да се стигне и с голям асансьор, наречен фуникуляр - единствен у нас. Той издига посетителите до хълма само за минути, но в момента не работи заради студеното време.

Релсите замръзнаха, бяха облепени с огромни буци лед, разказаха работниците, които неуморно поправят сложната машина. Затова желаещите да разгледат крепостта ползват двете живописни туристически пътеки. Едната е по-екстремна, а за кашкавал-туристите остава другата, с множество заслони и беседки за почивка.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Серебренников с пола в Кан

Известният руски режисьор Серебренников се яви на среща...

Теди Кацарова изруся: Фото на деня

Теди Кацарова изруся: Фото на деня

Няма коментари към тази новина !