Каубоят от "Марлборо" почина от белодробно заболяване

27.01.2014 14:10 | Видян 1598 пъти

Каубоят от

Ерик Лосън, каубоят от рекламите на цигарите Marlboro от 70-те години почина на 72 годишна възраст от болест, свързана с тютюнопушенето, съобщава actualno.com. Лосън се споминал на 10 януари в дома си в Сан Луис Обиспо от респираторен проблем, свързан с неговата хронична обструктивна белодробна болест.

Лосън бе актьор по професия и участваше успешно в популярни телевизионни сериали като "Династия", "Улиците на Сан Франциско", "Ангелите на Чарли", "Спасители на плажа" и др.. Той сключи договор за участие в рекламните кампанни на "Марлборо" в периода 1978-1981 година.

Лосън бил пушач от 14-годишна възраст. На по-късен етап от живота си той се включи в кампании срещу тютюнопушенето, които пародираха именно каубоя на "Марлборо".

Няколко актьори и манекени, участвали в кампаниите на "Марлборо", починаха от болести, свързани с тютюнопушенето. Сред тях личат имената на Дейвид Милар, който се спомина от емфизем през 1987 година и на Дейвид Маклийн, който изгуби битката с рака на белите дробове през 1985 година.



Източник: БТА

Снимка: actualno.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Няма коментари към тази новина !