Олимпиадата на Radisson

21.01.2014 11:50 | Видян 3062 пъти

Олимпиадата на Radisson

Бившият Съветски съюз е любима дестинация на скандинавската верига Radisson, настанила се и у нас. Описвали сме нейната доминация в прибалтийските републики, особено в Рига и Вилнюс, където нейните обекти са окупирали пазара. Същата работа е и в Сочи. Столицата на зимната олимпиада през 2014 г. е превърната буквално в града на Radisson.


Radisson Blu Resort& Congress Centre Hotel
Radisson Blu Rosa Khutor
Radisson Blu Paradise Resort & Spa
Radisson Blu Lazurnaya

4 от 10-те луксозни хотела в Сочи, което са и 10% от всички в града принадлежат на известната верига, която заема все по-силни позиции в Европа и е истински лидер в нейната Източна част, бившия соцлагер. Три от тях са категория 5 звезди, която е по-скоро изключение за бранда, който по-скоро е ориентиран към високия среден сегмент, отколкото към висшия. Единственият опонент за Radisson в Сочи е Swissotel с двата си обекта - Kamelia и Krasnaya Polyana.

Фаворитът на МОК

е   Radisson Blu Resort& Congress Centre Hotel и по тази причина насочваме вниманието си към него през очите на колегите от най-престижния руски вестник КомерсантЪ, собственост на най-богатия човек в необятната страна Алишер Усманов, който е и вторият по богатство  във Великобритания. Текстът е забележителен не само от информативна гледна точка, но и със своята иронична гледна точка към Сочи и това, което се случва там, към веригата Radisson и нейните амбиции и характер, към самия хотел и, ако щете, към индустрията на гостоприемството, каквато е в момента. Прочетете сами:


„Той е нов, доста привлекателен, разположен в приморския олимпийски парк, в непосредствена близост до спортните обекти от програмата Лед и вече го наричат Главния хотел на МОК в Сочи. В него по време на олимпиадата са настанени най-достойните членове на органицзацията, които живеят и работят там, а също и представителите на най-големите световни медии. За тях са предназначени изклйчителните, просторни, екипирани по последната дума на техниката конферентни зали и стаи за преговори и разноформатни срещи. Местните пък наричаха хотела НЛО. Защото израсна насред „всесъюзния строеж”, какъвто представляваше броени месеци преди Олимпиадата районът около него. Трябва да се каже за хотелите от веригата  Radisson, че докато са такива новички, са удивително добри. Това са

блестящо честни хотели

Да, в тях няма никакъв карарски мрамор, няма флорентински мозайки, няма старинен китайски порцелан, нито гоблени от Фонтанбло. Затова пък всичко е направено прецизно, практично, чисто, просто – минималистично, а същевременно, почти наистина правилно и скъпо. Новите хотели на Radisson (в това число, разбира се, и олимпийския Radisson Blu Resort & Congress Centre Hotel) могат да бъдат сравнени с най-популярното в света casual облекло: сините джинси, белите кецове, бялата фланелка. Това а хотели са подвижни, спортни, бодри, никога не униващи пътешественици. Такива хора плуват, бягат, пекат се, вдигат щанги, а ако случайно решат да се почерпят (а в Radisson винаги има къде!), от сутринта отново ще плуват, ще бягат, ще се пекат, etc.

509 стаи

с различна площ има в хотела. Три от тях са президентски suites с тераси и практически панорамни изгледи към току-що построения порт на Олимпийския парк, където е и  марината за яхти.
На территорията на хотела има два големи бассейна с плажни зони, доста приличен spa-център, спортен клуб, тренажорна зала, три ресторанта (отличен японски, нелош грил, а също и дневна брассери), нощен клуб и бар с библиотека (проза съветска и детективна) и изглед към морето с делфините.
Radisson Blu Resort & Congress Centre е обкръжен от къщичките на Приморското олимпийско село. Създателите на този огромен делови хотел не се уморяват да подчертават курортните нотки. А и тях ги има:

Имеретинската долина не е точно  "руското Монте Карло",

но местните се стараят да го наподобят. Остава са се добави, че веригата Radisson само в Приморския олимпийски парк разполага с два огромни хотела: брат-близнак на този, който ви представихме му е комшия. А както вече стана ясно, при скипистите има още два Radisson”.














автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Отиде си най-старата жена в Гърция,...

Най-възрастната жена в Гърция е починала на 119-годишна...

Първи поглед към новото Bentley...

Bentley представя пръв поглед към новия Continental GT....

Няма коментари към тази новина !