Младите "бягат"от Фейсбук!

17.01.2014 13:45 | Видян 1360 пъти

Младите

Младите потребители на Facebook са намалели с над 11 милиона от 2011 година насам, сочи изследване на консултанската компания iStrategy Labs, цитирано от TIME, пише actualno.com. Анализаторите са проучили данните от платформата за социална реклама на Facebook и са установили, че 4 292 080 по-малко ученици на гимназиална възраст използват мрежата. Сред студентите потребителите са намалели с 6 948 848 души.

Рекламодателите ценят младата аудитория, тъй като нейните вкусове и предпочитания по-лесно могат да бъдат моделирани, така че тези данни могат значително да се отразят на рекламните тарифи на Facebook. От друга страна рекламата в най-голямата социална мрежа не е свързана само с масовото достигане до млади потребители.

Едно от големите предимства на Facebook е, че притежава толкова много информация за потребителите си, че може по-ефективно да прицелва рекламите. Ако компанията докаже, че е способна да намира най-добрата публика за даден продукт, то тя може и да не се тревожи за отлива на млади хора.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Хотелът, който плаща на гостите, ако...

В Сингапур вали средно 171 дни в годината. Въпреки това,...

Кимбо от улицата до UFC: Историята на...

Тази седмица сме решили да разгледаме историята на една...

Няма коментари към тази новина !