Какво подариха на кралското семейство през 2013

16.01.2014 11:00 | Видян 1894 пъти

Какво подариха на кралското семейство през 2013

От спираща дъха перлена огърлица за кралицата до стара гайка за херцога на Кент - това са само част от подаръците, които получили кралските особи във Великобритания през 2013 година.

По време на посещение в Канада дъщерята на кралица Елизабет принцеса Анна получила като подарък свой портрет, докато язди лос. Той бил нарисуван от съвременен художник. Сред другите подаръци за принцесата са бродирана шапка с конски уши, пластмасов ангел, гном и книга със заглавие "Вашите ръце ми напомнят за обяд със свинско месо".

Херцогът на Кент пък получил гайка от стар автомобил Астън Мартин, хартия за печене и щайга череши.

Най-щедрите подаръци, разбира се, са били за кралицата - например перлена огърлица от емира на Обединените арабски емирства, четири емайлирани бръмбара скарабей от Бангладеш и брошка с диамант и турмалин от Саскачеван в Канада. Кралица Елизабет II остана доволна, поне на външен вид, и от куп ненужни неща като 5-килограмов патрон върху дървена основа, копие на журнал "Кости и стави" и банкнота от 500 рупии, покрита с плексиглас.

Официалните подаръци за членовете на кралското семейство не са тяхна частна собственост, а са съхранявани от тях от името на кралицата. Подаръците могат да бъдат консумирани, употребявани или показвани от кралското семейство, излагани в галерии или, както в случая с подаръците на стойност под 150 паунда, да се дават за благотворителност, ако няма да бъдат използвани.

Списъкът, публикуван на сайта на Бъкингамския дворец, описва подаръците за кралицата, херцога на Единбург, херцога на Йорк, дъщерята на кралицата - принцеса Анна, графа и графинята на Уесекс, херцога на Кент, херцога и херцогинята на Глостър и принцеса Александра.

Херцогът на Йорк е получил три голф стика, подарени му от хотелиера Съриндер Арора, iPad Mini от Оупън Юнивърсити и чиния от министъра на външните работи на Азербайджан.

Част от подаръците за кралицата, които могат да бъдат консумирани, са шоколадов замък Уиндзор и шоколадова ирландска каляска от известен сладкар. Херцогът на Йорк пък е получил катедрала от джинджифилови курабийки от кмета на Мюнстер.

Херцогът на Единбург получил миньорска лампа, бутилка бира, два чифта копчета за ръкавели и дървен шифър за морзовата азбука.

Принцеса Александра трябва да е била много нещастна миналата година, защото не е получила нито един подарък.

Източник: actualno,com

Снимка: actualno.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Щонова и Месечков спечелиха Денсинг...

Доктор Неделя Щонова и Атанас Месечков спечелиха Денсинг...

Наивност, уродливост и прикритост с...

Най-големият дефект на реорганизацията на движението...

Няма коментари към тази новина !