Глобиха режисьора на Олимпиада с 1,2 млн. долара

10.01.2014 11:20 | Видян 1288 пъти

Глобиха режисьора на Олимпиада с 1,2 млн. долара

Чжан Имоу, известният китайски режисьор, е глобен с 1,2 милиона долара, което се равнява на 7,5 млн.юана, съобщава 24часа. До това се стигнало, след като той нарушил държавната забрана на едно дете на семейство. Чжан Имоу е баща на една дъщеря и двама сина и трябва да внесе сумата в 30-дневен срок. А огромната глоба се изчислява на базата на годишните му доходи.

Китай наложи забраната за повече от едно дете в семейството през 1970г., за да регулира растежа на населението си. Забраната обаче е била заобикаляна от заможните фамилии, ако първото дете е момиче. От миналата година се появи вариант девойките да имат по две деца и ако един от родителите е единствено дете.

62-годишния режисьор призна в началото на седмицата, че е нарушил строгата политика за ограничаване на раждаемостта в Китай, като има три деца от съпругата си, но отрече слуховете за седем деца от няколко жени.

Двамата със съпругата му Чън Тин се извиниха "най-искрено на обществото за създаденото отрицателно социално въздействие". Някои китайци пишат в интернет, че ги интересува не колко деца има известният режисьор, а какво показва случаят за китайското общество.

Имоу нашумя с режисирането на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Пекин през 2008 г. Режисирал е и някои от най-известните китайски филми.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

12 продукции от цяла Европа идват у...

Третото издание на международния фестивал на...

Най-малкият Стораро гостува на Черепа

Емрах Стораро гостува на Васил Божков. Той пусна снимка...

Няма коментари към тази новина !