Дъщерята на Чочо Попйорданов, си иска татко си от Дядо Коледа

21.12.2013 14:30 | Видян 1995 пъти

Дъщерята на Чочо Попйорданов, си иска татко си от Дядо Коледа

Катето Попйорданова вчера се срещна за първи път с Дядо Коледа и неговата щедра торба с подаръци. В детската ясла направили списъци. На момиченцето му се паднала кукла. Специална. Мигала, била облечена като принцеса, имала диадема, обици и златни къдрици. Дори обувки на токчета... "Ама аз си искам книжка и татко", казала Катето - сега му е времето да вярва в чудеса 2-годишното момиченце.

Уви, дори Дядо Коледа не може да помогне в този случай. Добрият старец май се просълзил, погалил детето и обещал, че неговият татко е звезда на небето, която свети в сънищата. Какво друго да каже на Катето, когато актьорът Петър (Чочо) Попйорданов си отиде нелепо точно на Великден, дни преди да осинови момиченцето, което, макар да е друга зодия (той е Близнак, а Катето е родена на 28.I. - Водолей), сякаш му е одрало кожата и наследило темперамента.

"Има прераждане", убедена е неговата спътница в живота Даниела, която сега сама се грижи за малката Попйорданова. Но никога не остава самотна. Около нея и детето са всичките му приятели. Дани току-що е прибрала Катето от яслата. Още от вратата започва "люта битка" за една бисквитка. За нея е мераклия спринг шпаньолът Александър Блек, на галено Алек - 8-годишният любимец на Чочо, който сега е влюбен в детето.  Но не иска да дели бисквитката, а Катето не му се дава. Писъци, лай и търкаляне по пода, а накрая песът си отмъква лакомството. Добре, че има и още. И добре, че я няма котката Пипилота, че щеше да настане "мяу" и настъпени опашки.

Когато преди 6 месеца, дни след кончината на Чочо, Дани довежда детето от дома, първо се страхува, че кучето може да прояви ревност. И без това е тъжно и стресирано от кончината на стопанина си, който безкрайно го обичал. Алекс е изселен при роднини, но се оказва, че това е напълно излишно.

Дали той "надушва" в нея духа на Чочо, дали заради самото Кате - слънчево и игриво дете, бързо се спогаждат. Сега често на пода има кълбо от лапи, уши, ръчички и опашка. "Ам-ам", изкушава го хлапето, а кучето налита на поредната "квитка".

А какво ще намери малката Попйорданова под елхата вкъщи, когато Дядо Коледа се спусне през комина? Мама Дани е заредила чувалчето две в едно. Една глезотийка - говорещо кученце, което като му натиснеш примерно муцунката, казва "муцунка", а пък лапичката - "лапа". Така детето се учи на анатомията на животинчето - не че си го няма живо наоколо.

А другият подарък е с мисия - за да има по няколко минути мир вкъщи - конструктор, който да задържи за по-дълго вниманието на свръхактивното дете. Но е сигурна, че малката ще е отрупана с подаръци от приятелите на Чочо - все видни хъшове. Ще облече червена рокличка, а в косите ще има шнолки звездички и пеперуди - любимият цвят и на нея, и на Чочо, а и напълно в духа на Коледа.

Източник: 24 часа

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

Няма коментари към тази новина !