Бургас иска линч за Георги Тошев

21.12.2013 12:30 | Видян 2289 пъти

Бургас иска линч за Георги Тошев

Георги Тошев вече е персона нон грата в Бургас. Местни жители дори се канят да линчуват участника в предаването „Африка: Звездите сигурно са полудели „, защото смятат, че е провалил кандидатурата им за Европейска столица на културата 2019. Тошев, който е и водещ на научнопопулярната поредица на Би Ти Ви „Непознатите“, е член на международното жури, определящо кой наш град ще спечели престижната надпревара, пише Уикенд.

Георги ТошевБургас отпадна още в първия етап на конкурса, а Варна продължи напред. Затова и по Южното Черноморие сега ненавиждат известния журналист. Хората там са наясно че Тошев симпатизира на т. нар. ни морска столица, която отдавна не е това, което беше, тоест не е град за пример. Знаят и че той е сред организаторите на фестивала „Варненско лято“ – шеф е на пресцентъра му и получава тлъст хонорар за това.

Тези дни главната редакторка на една от най-популярните бургаски медии – сайта „Флагман“, предупреди, че на Тошев може да му се случи голяма неприятност, ако има неблагоразумието да се появи в града й. „Гоше, пътешественико, ти, който толкова много места си обиколил по света и не си видял по-хубаво от Варна, краченцето ти да не стъпва в Бургас, защото не някой местен философ, а някои от нашите маниаци шовинисти, ще те надуши от снимката и тогава място (за сядане, по себе си) няма да намериш!“, написа вбесената журналистка Катя Касабова.

„Не мога да повярвам, че се вихрят такива примитивни емоции. Според мен това е някакъв майтап“, отвърна от своя страна Тошев.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Няма коментари към тази новина !