Тайни за Боевски лъснаха в книга

21.12.2013 10:00 | Видян 1491 пъти

Тайни за Боевски лъснаха в книга

Броени дни преди края на годината неизвестни факти от живота на Гълъбин Боевски лъснаха в нова книга - „Белият затворник". Тайните на щангиста от неговите ученически години до скандала с кокаина са описани от Огнян Георгиев,

В изданието за пръв път се разкрива как точно олимпийският шампион от Сидни е получил митичния документ „експулсао". Благодарение на него спортистът изненадващо беше пуснат предсрочно от затвора, далеч преди изтичането на присъда му. Разказът проследява престоя на Боевски в легендарното училище „Олимпийски надежди", от където са тръгнали всички босове на подземния свят.

През очите на най-близките хора на Гълъбин са разказани автентични случки. Сред тях е и истинската причина за един от най-големите допинг скандали с български спортисти, заради който бяха отнети три медала от нашите щангисти на Олимпийските игри в Сидни през 2000 г.

В книгата е описано как Иван Абаджиев е „изтисквал като лимони" националите и как им е биел инжекции с неизвестни медикаменти. За кой ли път в своя живот Гълъбин се почувства прегърбен. Мислите препускаха в главата му. Отново и отново повтаряше събитията. Вече мина седмица от задържането. Първо прекара една нощ в ареста на летището, след това мина през друг затвор за временно задържане. Сега беше в Итаи. Зандан за чужденци, в който имаше хора от цял свят. 1500 затворници излежаваха своите присъди. Най-много бяха тези като него - обвинени в трафик на наркотици. Имаше и други - убийци, изнасилвачи, измамници и крадци.

„Трябва да се изправя - помисли си той. - Аз съм Гълъбин Боевски. Олимпийски шампион, а не муле!"

Източник: 24 часа

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Първият Ерген Виктор обяви Алек за...

Виктор Стоянов, който придоби огромна популярност у нас...

Сър Пол Маккартни е първият британски...

Пол Маккартни стана първият британски музикант...

Няма коментари към тази новина !