Гениална българка номинирана за Грами

12.12.2013 12:00 | Видян 1865 пъти | Гласували 1

Гениална българка номинирана за Грами

Името на Добринка Такова почти не е известно у нас, нищо че е номинирана за Грами. Вместо това се занимаваме с Кички Бодурови и тем подобни. Това не е първата световна почест за нея. През 2002 г., когато е само на 22, именно на нашето момиче е възложено да напише химна за 50-годишнината от възцаряването на Елизабет Втора на британския престол.

Произведението постига истински триумф при неговото изпълнение в грандиозната лондонска катедрала Свети Пол в деня на възшествието. Тази година албумът й Струнни пътеки“         (String Paths), издаден от световно известната компания ЕСМ, беше селектиран за Грами. Церемонията е насрочена за 26 януари 2014 г. в Лос Анджелис. Пловдивчанката получава първата си награда, когато е едва на 14 на Международния конкурс във Виена. Завършва Кралската академия в Лондон.

Наградите Грами се връчват за 56-и път в 82 категории и 30 стилови направления. С най-много номинации тази година – цели девет, е Джей-Зи, следван от Кендрик Ламар, Макълмор & Райън Луис, Джъстин Тимбърлейк и Фарел Уилямс, които имат по седем номинации.

Снимка: silnabulgaria.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Най-татуираната българка лъсна чисто...

Над 100 картини е нашарила по цялото си тяло брокерката...

Майк Тайсън срещу Джейк Пол е обявен...

Предстоящата боксова среща между живата легенда на...

Няма коментари към тази новина !