Актьорът Антон Радичев: Стоянке, изкукала си!

27.11.2013 12:45 | Видян 2928 пъти

Актьорът Антон Радичев: Стоянке, изкукала си!

В неделя вечер в предаването на Мартин Карбовски по ТВ7 Стоянка Мутафова разкри, че колегата й Антон Радичев е имал интимна връзка с големия актьор Георги Парцалев. Последният го взел, за да му носи куфарите, но приятелството им прераснало в любовни отношения и дори делили обща хотелска стая по време на участия. Не за първи път арт гилдията не се свени да петни паметта на Парцалев, като намеква за хомосексуалната му ориентация. Такъв или не, няма значение - едно, защото е недостижим актьор, и второ, защото, както казват старите хора: „За мъртвите или добро, или нищо".

Потърсихме за коментар обаче самия Антон Радичев и го попитахме защо Мутафова злослови по негов адрес и в какви отношения са двамата, както и как се чувства семейството му от скандалните твърдения.


Г-н Радичев, Стоянка Мутафова хвърли бомба, като заяви, че сте имали интимни отношения с покойния Георги Парцалев.


Не мога да разбера - на толкова години жена, която толкова много уважавам като актриса, да тръгне такива глупости да говори. Гледал съм я още като студент, по 10, по 20, по 30 пъти съм бил на едно и също представление и изведнъж - тя говори глупости за мен. Това някакви изменения старчески ли са, какво става с нея?! Шокиран съм, но както и да е. Честно да ви призная, не искам да се занимавам изобщо с тази история.

А чувствате ли се обиден от думите й?

Аз не съм гледал предаването. Обадиха ми се, каквото ми казаха, това знам. Но какво значи да съм обиден? Как може да съм обиден от някакви измишльотини? Как може да съм обиден от такива простотии? Как може артист от нейната величина да се занимава с такива неща, просто акълът не ми го побира.

Да, странно е. Мине се не мине време, и някой от гилдията вдига кокалите на Парцалев. Преди нея Георги Калоянчев намекна за ориентацията на Парцалев. Тогава Мутафова го упрекна, а сега самата тя говори същите неща. Това е безобразно.

Безобразие е, разбира се. И Парцалев е един много голям актьор. И него съм гледал като студент, учил съм се и от него. Със Стоянка Мутафова сме участвали в общи представления, били сме на хиляди места заедно - новогодишни програми, телевизионен театър, участия в радиото и изобщо никога не ми е казала една дума по този въпрос. Какво става с нея, на 90 и толкова години да тръгнеш такива неща да говориш.

Мислите ли, че великата Мутафова вече говори небивалици? Някои ваши колеги я нарекоха „изкукала", колкото и грубо да звучи това.


Това е и моето усещане. Иначе не знам как бих могъл да си го обясня. Не бих искал да й отговарям. Аз съм човек, който винаги я е уважавал и съм много изненадам от това, което говори. Виждали сме се толкова пъти и ако е искала да ми каже нещо, можела е да го направи, а не да си измисля глупости. Знам ли, може би се чувства засегната.

От какво да се почувства засегната?


На тая възраст човек трябва вече да се откаже от сцената. Много колеги ми казват какви глупости прави Стоянка по сцената, как се излага. Човек трябва да спре, когато вече не може да държи на някои неща. Трябва да намери начин и сили в себе си и да се откаже. Достатъчно пари е направила, че да може дъщеря й да живее добре. Винаги съм я уважавал и затова сега съм много разочарован. След 50-60 години някой да тръгне да говори такива отвратителни неща, изумен съм. Не ми се занимава, наистина. Колкото повече внимание обръщаш на бръщолевенето на един човек, толкова по-лошо става. Аз съм семеен от толкова години, имам дъщеря, имам две прекрасни внучета, те са тези, които имат смисъл за мен.

Да са ви живи и здрави. Те как реагираха на тази история? Все пак вие сте свикнали да сте под прожекторите, едва ли сте кой знае колко съкрушен. Но за близките е по-трудно.

Да ви кажа - не. Даже им е смешно. Първоначално ми се обадиха притеснено, после като поговорихме и те ми дадоха съвет да не се занимавам с този човек. Казаха ми, че няма смисъл да задълбавам, да опровергавам или да разказвам истините за този човек, както вие се изразихте, „изкукал". Знаете ли, че и други колеги се оплакват...

Кои?


И Ицето Гърбов, и други колеги. Казват ми, че прави глупости по сцената, че изобщо не си знае текста. Скоро, преди няколко месеца влязох в една пиеса - „Михал Мишкоед", в театъра на Искра Радева „Искри и сезони" и влязох в нейната роля. И всички колеги си отдъхнаха и казаха, че е удоволствие да играят вече с мен. Казаха ми: „Хубаво е да си ти, Тони, защото направи страхотна роля, а преди теб не знаехме кога ще се обади тя, ще каже, че не може да дойде". И сега като си говоря с вас, си мисля - да не би за това, че взех ролята на Мутафова в пиесата, да се е ядосала нещо и да си измисля небивалици.

Мислите, че може това да е причината?


Знам ли. Но аз не чувствам вина, поканила ме е Искра Радева.

Освен във вихъра на скандал, който забърка самата Стоянка Мутафова, предполагам, около вас се случват и други неща. Върху какво работите, похвалете ни се нещо?

Тези дни бе премиерата на новата ми постановка „Етажна гроздова", аз съм в главната роля. В сряда играя първо представление след премиерата. Страхотен успех предизвикахме в „Сълза и смях" - кефят се хората, но успявам да ги хвана и за гърлото. Всички билети са продадени до края на декември. Как да не съм щастлив! Най-голямото удоволствие за мен е, когато доставям удоволствие на зрителите и се радвам, че го постигам толкова години.

Ще има ли пети сезон на сериала „Етажна собственост"?

Живот и здраве, почваме снимките от март, но продуцентите трябва да кажат кога точно. Авторите на сценария на сериала всъщност написаха пиесата „Етажна гроздова". Където отида из България, навсякъде хората ми казват, че с нетърпение чакат петия сезон. А причината е, че проблемите в него са същите като на целия български народ - 80% от българите живеят в панелки и проблемите им са същите. А когато сценарият е написан с хубаво чувство за хумор, а като има и добри актьори, хората се радват. А ние сме за това - да им доставяме радост.

Внуците как реагират, дядо им е толкова известен, хвалят ли се на другарчетата?


На премиерата на „Етажна гроздова" беше голямата ми внучка, която е 4-ти клас. Много се радват, следят сериала, знаят моите реплики и лафове. Малкото е на 5 години, още не е за театър. Страхотно ми се радват, разтопяват ми сърцето, като ми кажат: дядо Тоне, дядо Тоне.

Източник: vsekiden.com

Снимка: vsekiden.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Няма коментари към тази новина !