Емир набъркан в скандал с наркотици

25.11.2013 13:00 | Видян 7150 пъти

Емир набъркан в скандал с наркотици

Огледален свят е сред най-добрите турски сериали, в който участват едни от най-обичаните и емблематични турски актьори. Феновете на сериала следят с интерес историите, пресъздадени от екрана, благодарение на  актьорите Хазал Кая (Забраненият плод по бТВ), Вахиде Гьордюм, Метин Чекмез, Чаатай Улусой, Дениз Уур, Мелих. Поредицата разказва за борбата за по-добър живот на едно семейство, живеещо в сянката на богатите обитатели на истанбулския квартал Етилер.

Риза е портиер, а Зехра чистачка, която има изключително големи амбиции за дъщеря им Фериа. Момичето израства между два свята – в единия желанията и възможностите са безкрайни, другият пък е твърде близо до действителността в приземния етаж, който тя обитава със семейството си. Фериа е приета да учи в престижен университет, където мечти и реалност се смесват, а хубавата дъщеря на портиера се представя за богато момиче и твърде скоро става принцеса в един свой измислен розов свят. И какво от това, че тази фантазия ще погълне семейството и приятелите й? Майка и дъщеря ще започнат борба, от която връщане назад няма.

В Огледален свят основните роли са поверени на познатата като Нихал от Забраненият плод Хазал Кая и на дебютанта Чаатай Улусой.
Актьорът има и български корен, тъй като баща му е роден в България, заминал за Труция с голяма вълна преселници. Майка му пък е босненка. Кариерата на 23-годишния Чаатай започва като модел. Той печели с лекота титлата Най-добър модел на Турция за 2010 година и стана звезда на модния подиум. Докато следва ландшафтна архитектура в Истанбулския университет, се разнообразява с курсове по актьорско майсторство, които впоследствие ще се окажат най-големия му коз, за да получи ролята на Емир в Огледален свят. Сериалът постига феноменален рейтинг навсякъде, където е излъчван-Турция, Близкия изток и Русия, а в България е рекордьор по гледаемост.

След като става звезда Улусой веднага се забърква в звездни скандали. В цяла Турция гръмва бомбата, когато в Интернет се разпространява видео, на което екранния любимец се забавлява с изключителната красавица, актриса и тв водеща Берак Тюзюнатач. Двамата са около обществен байсейн и се натискат на един шезлонг. В мига, в който папараците ги улавят, Берак се опитва да скрие лицето с косата си, а Чаатай вдига скандал на фотографите. Лошото е, че по това време актрисата е сериозно обвързана, а секси позата с Улосой не е първата и единствената, в която е улавяна.

Преди месец пък нов чутовен скандал застига Емир от Огледален свят. Той заедно с други млади, красиви и известни турски актьори е обвинен в притежаване и разпространение на дрога. В телефонните си разговори Чаатай, Юсуф Акгюн /Корай от Огледален свят/ и неустомита блондинка Гизем Караджа/представила Турция на конкурса Мис Свят през 2011г./ използват парола „риба“, за да си организират наркотик парти. Единият казва: „Купих риба. Страхотна е. Да ти донеса ли?“. Отговорът: „Хубава ли е? Изчистил ли си я?“ „Изчистил съм я. Направил съм я на парчета-малки и компактни…“

Този улов може да донесе на актьорите от 5 до 15 години лишаване от свобода, като засега само ги е спрял да излизат извън страната. В кръга на обвинението е и мениджърката на Улусой Селин боронкай, за която се говори, че има интимна връзка с него. След като избухва скандалът с дрогата, актьорът възмутено прекъсва работните си отношения с доста по-възрастната Селин, уволнява я публично и отрича, че взема наркотици. Слуховете обаче нашепват, че раздялата е само привидна, и Чаатай ги насърчи в свое неотдавнашно интервю. Пред турските таблоиди той заяви, че една връзка не може да бъде повлияна от възрастови ограничения и че за него обичта и привързаността са по-важни от любовта и секса.

Според други клюки, екранната му половинка от Огледален свят Хазал Кая, опитала опасна близост с него по време на снимките на хитовата турска поредица. Хазал е от момичетата, захранени със златна лъжичка. Тя е дъщеря на влиятелни адвокати и завършва елитното италианско училище в Истанбул. Още от малка свири на цигулка и ходи на балет, с което родителите й искат да утолят творческата й страст, преди да продължи да поеме по пътя на правото. Хазал ги изненадва и се записва в театрална школа. Дали заради заможните родители, или заради таланта си, но 16-годишната Кая бързо получава оферти за реклами и дори малка роля в сериал. В реалния си живот Хазал се бори с тежък диабет, заради който е инсулинозависима. Истинската слава я спохожда с ролята й на влюбената в Бехлюл /Къванч Тътлату/ девойка от Забраненият плод. Тогава се налага бързо да порасне, за да може да отговори достойно на съветите, обвиненията и дори на опитите за физическа разправа, които й правят случайни непознати по улиците на Истанбул.

Това не е прецедент за темпераментния турски зрител, често нежелаещ да раздели образа от актьора. Преди две години женска организация  изпрати писмо до министъра на културата, с което моли да екстрадира немската актриса Вилма Елес. Не може героинята й Каролин от сериала Времето лети да разбива безпрепятствено многодетно турско семейство.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Бeлингам от Реал пожела успех на Б....

Звездата на Реал Мадрид преди идването на Мбапе в...

830К за Гришо от Ролан Гарос, излиза...

Със стигането си до четвъртфинал, първи в неговата...

Няма коментари към тази новина !