Сиромахов по-добър без Слави

19.11.2013 10:15 | Видян 2038 пъти

Сиромахов по-добър без Слави

Иво Сиромахов е по-добър без Слави Трифонов. В това се убедиха всички на премиерата на пиесата му „Операцията" в Сатиричния театър. Освободен от задължението да се съобразява с Дългия, бившият му сценарист беше развихрил целия си талант, предлагайки на зрителите два часа смях през сълзи над плачевното състояние на здравната ни система.

В неделя вечер Сатирата се пукаше по шевовете за премиерата на „Операцията", а авторът - Иво Сиромахов, стоеше самотен в залата, очаквайки реакцията на публиката. А тя беше точно такава, на каквато сигурно се е надявал - смях, смях, смях и ръкопляскания. В залата не се виждаше нито едно познато лице от екипа на Слави Трифонов, но пък бившият шеф на Сиромахов се разписа с огромна кошница цветя. И имаше защо - сценаристът доказа, че освен скечове, може да пише и сериозна сатира. С много жлъч, но и с искрена усмивка пиесата му разказва за отношенията в една болница, в която операционната сестра запълва самотата си с шопинг и изневери с всички лекари, те пък давят дните си в алкохол и футбол, а някак между другото и като по чудо лекуват пациентите.

Мариан Бачев е неузнаваем като хирург, който с цигара в уста вади органи от тялото на човек, все едно са ябълки в кошница, а после ги хвърля обратно там. Орлин Горанов е пристрастен към чашката анестезиолог, който пие от упойките, когато няма алкохол. Ако не ви кажат, че това е изпълнителят на „Светът е за двама", никога не бихте го познали. Не само лицето му е променено от великолепния грим, изработен в ателието на гримьора на Слави - Димитър Коклин, различно е цялото му поведение, стойката, дори гласът му.

В залата беше пълно с лекари, които се превиваха от смях. Лично Мариан Бачев поискал от Българския лекарски съюз консултация преди премиерата. На един от първите редове беше седнал прочутият д-р Ангел Енчев заедно със съпругата си Теди Велинова. В края на спектакъла Бачев благодари на всички добри лекари в страната.

Снимка: Булфото

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Серебренников с пола в Кан

Известният руски режисьор Серебренников се яви на среща...

Теди Кацарова изруся: Фото на деня

Теди Кацарова изруся: Фото на деня

Няма коментари към тази новина !