Шарапова заведе Гришо на парти

18.11.2013 17:00 | Видян 1895 пъти

Шарапова заведе Гришо на парти

Григор Димитров и Мария Шарапова бяха сред гостите на партито по случай рождения ден на легендарния треньор Робърт Лансдорп. Сред имената на останалите гости личаха шампиони като Линдзи Дейвънпорт и Трейси Остин, които подобно на рускинята, в даден етап от живота си също са били тренирани от американеца, пише Монитор.

"След толкова много години, радвам се, че го виждам отново да се усмихва", коментира Шарапова по повод рождения ден на човека, който й е дал основата в тениса и я е тренирал още откакто е била на 11-годишна възраст.

"Робърт определено оказа голямо влияние върху играта ми, тъй като на 11 години не бях човек, който иска да тренира здраво и не бях достатъчно постоянна, спомня си Маша. - Когато започнахме да работим заедно, той ми каза, че ще удрям топка след топка, докато кошът не се изпразни. Погледнах го и в него имаше близо 1000 топки!"

"Когато я видях за първи път, осъзнах, че тя има ужасна концентрация и сериозен проблем с форхенда си. Не можеше да вкара 100 поредни форхенда без да допусне грешка, добавя по този повод самият Лансдорп. Веднъж щом я видех, че нанася чист удар, карах я да го прави отново, и отново, и отново. Много съм взискателен в това отношение." Впрочем Робърт Лансдорп е известен с изключителната дисциплина, суровите методи на тренировка и изискванията си топката да се удря възможно най-силно, възможно най-плоско и възможно най-дълбоко в корта.

По същото време популярният с нестандартните си хрумвания милиардер Ричард Брансън успя отново да събере част от най-известните тенисисти в света на своя остров Некер в Атлантическия океан. Той организира демонстративен про-ам турнир с благотворителна цел, в който състезателите се включиха. Сред елитните играчи, подкрепили идеята, бяха Рафаел Надал, Ана Иванович, Майк и Боб Брайън, Марион Бартоли, Петра Квитова, Даниела Хантухова, а също и легенди като Борис Бекер, Стефан Едберг, Мартина Навратилова и други.
 
Снимка: tennis24.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Жената на Домусчиев с Хилари, обръща...

Жената на Домусчиев с Хилари, обръща се "на ти" към нея:...

Българският филм Петя на моята Петя с...

Един от най-популярните български игрални филми за...

Няма коментари към тази новина !