Двойкаджии окупирали Алма матер

04.11.2013 16:10 | Видян 1867 пъти

Двойкаджии окупирали Алма матер

Двойкаджии и вечни студенти са сред флагманите на окупацията на Софийския университет „Св. Климент Охридски", научи Всеки ден. От кухнята на бунта будни кандидат-висшисти признаха в редакцията учудването си от огромния брой непознати лица, които вечер виждали по коридорите, пише Всеки ден.

Оказало се, че поне 1/4 от окупаторите били студенти само на хартия, и то с прекъснати права. Един от глашатаите на блокадата на Алма Матер не може да изкласи и да се дипломира вече близо 8 години. Става въпрос за Манол Глишев, който в последните дни пое щафетата на бунтарите по включвания в телевизионния ефир. Глишев е бил първокурсник в далечната 2005 г. Още след втория семестър обаче станало ясно, че няма да може да продължи в специалността „Архивистика и документалистика" и след време прекъсва правата си. По-късно продължава образованието си, но опитът му да завърши и до днес е пълен провал, довериха негови колеги. Затова и все още се водел възпитаник на Софийския университет, но само по документи.

30-годишният трубадур на окупацията се оказа и личен служител на Иво Прокопиев. Бунтарят работи в неговата фирма „Аии дата процесинг" от май тази година, а преди това известно време е бил при другата режисьорка на протестите - Саша Безуханова, която бе шеф в „Хюлет Пакард". Според запознати с дирижирането на окупацията Глишев бил призован от съпругата на Прокопиев - Галя, да зареже за известно време работата си като ай ти специалист и да се отдаде на бунта в Ректората. Да му правят компания, били привикани и лица от Нов български университет, против всички вътрешни „правила" на блокадата в СУ.

24-годишният Христиан Даскалов например се озова там като главен секретар на Националното представителство на студентските съвети, но всъщност е работил пряко за президента Росен Плевнелиев. Той бил назначен в администрацията на държавния глава по проект неотдавна и бил сред любимите студенти, избрани от бившия образователен министър Сергей Игнатов в частния ВУЗ.

Така бил определен и за шеф на студентския съвет през 2010 г. А вчера националното представителство на съветите каза „не" на окупацията. Кой го е завел да заключва с вериги Алма Матер, обаче остава в тайна. Още по-любопитен е въпросът дали окупаторите, прокламиращи уж политическата си независимост, знаят, че съратникът им Даскалов е бил член на младежкото СДС в Перник.

Снимка: Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Хотелът, който плаща на гостите, ако...

В Сингапур вали средно 171 дни в годината. Въпреки това,...

Кимбо от улицата до UFC: Историята на...

Тази седмица сме решили да разгледаме историята на една...

Няма коментари към тази новина !