Комунистическата партия на Руската федерация се обяви срещу изложбата на Силвестър Сталоун в Русия

22.10.2013 14:00 | Видян 2846 пъти

Комунистическата партия на Руската федерация се обяви срещу изложбата на Силвестър Сталоун в Русия

Тридесет и шест картини на звездата от "Рамбо" и "Роки", сменил амплоато си на актьор с това на художник-експресионист, включително и портрети на известни кинозвезди, ще бъдат показани в Руския музей в Санкт Петербург, съобщи РИА "Новости".

От Комунистическата партия на Руската федерация се обявиха против организирането на изложбата на Силвестър Сталоун в Русия.

Изложбата с картини на американския актьор-художник от периода 1975 - 2013 година ще бъде открита на 27 октомври. Все още не се знае дали Силвестър Сталоун ще присъства на откриването. Знае се обаче, че експозицията ще може да се види в Санкт Петербург до 15 януари.

"Сталоун е последовател на експресионистите. В картините му преобладава червеният цвят, който му е любим. . . Някои неподготвени зрители няма да разберат веднага смисъла на произведенията" - твърдят от музея. Посетителите на изложбата ще видят образи на героите, в които се е превъплъщавал Сталоун, а също портрети на представители на шоубизнеса.

Абстрактното изкуство често предизвиква критики и поражда неразбиране. Комунистическата партия на Руската федерация вече се обяви срещу изложбата на Силвестър Сталоун в Русия. Комунистите обаче не са недоволни от самите творби, а от техния автор, когото определят като причастен в "убийството на съветски войници".

Партията е качила на сайта си обращение, в което се казва, че за родените и израслите в бившия СССР героят Рамбо-Сталоун винаги ще остане символ на студената война, на американската военщина, убила безчет съветски войници и техните виетнамски другари, маниакален борец с т.нар. червена заплаха.

Американският актьор, режисьор, сценарист и продуцент Силвестър Сталоун е спечелил любовта на зрителите благодарение на участието си в култови филмови поредици като "Рамбо" и "Роки". В САЩ той е познат и като художник, който рисува картини от над 40 години.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ким Кардашиян разкри какво наистина я...

Ким Кардашиян разбива дългия списък с неща, които търси...

5-те най-успешни момчешки групи в света

1. Джонас Брадърс Jonas Brothers, момчешка група,...

Няма коментари към тази новина !