Уди Алън и принцеса Даяна на Киномания 2013

16.10.2013 14:15 | Видян 1854 пъти

Уди Алън и принцеса Даяна на Киномания 2013

Най-новият филм на Уди Алън, историята на принцеса Даяна и разказ за живота на Джулиан Асандж са едни от хитовите предложения на тазгодишната Киномания. Фестивалът ще се проведе за 27-и път у нас и започва на 14 ноември, припомня  vsekiden.com.

Най-новото заглавие от Уди Алън е "Син жасмин". Това е разказ за изпаднала в криза дама от нюйоркския хайлайф. Лентата вече обещава да има поне една сериозна номинация за Оскар - за главната си женска роля на Кейт Бланшет. В нея участват още Алек Болдуин, Сали Хоукинс и Питър Скарсгард.

Последният филм на братята Коен също идва в България - "Истинският Люин Дейвис". Той грабна голямата награда на журито в Кан тази година. Представя седмица от живота на млад певец. Един от ангажираните актьори е Джъстин Тимбърлейк.

„Петата власт" на Бил Кондън пък е основан на живота на Джулиан Асандж и проекта му "Уикилийкс". Основен акцент в историята е разривът между Асандж и най-доверения му сътрудник.

Биографичен филм за принцеса Даяна пък представя режисьорът Оливер Хиршбигел. В ролята на любимката на английския народ е Наоми Уотс, а историята ни среща с последните две години от живота на уелската аристократка - до трагичната катастрофа, която отнема живота ѝ през 1997 г.

Черешката на тортата обаче ще е "Иконом на седем президенти". Филмът разказва 34-годишната служба на Юджийн Алън (в лентата - Сесил Гейнс, в ролята - Форест Уитакър) като иконом в Белия дом по времето на цели седем американски президенти. Сесил е свидетел на всички властови задкулисни игри от Дуайт Айзенхауер до Роналд Рейгън. Цяла плеяда звезди влизат в продукцията освен Уитакър: Опра Уинфри, Марая Кери, Джон Кюсак, Джейн Фонда, Куба Гудинг-джуниър, Лени Кравиц, Ванеса Редгрейв, Робин Уилямс и др. Филмът три седмици беше начело на американските бокс офис класации.

Снимка: vsekiden.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Атанас Месечков оживява след тумор в...

Болка, викове, тежки поражения – това съпътства дните на...

Ние неофициален кеш имаме: Ас....

Сайтът "Афера" пусна запис от среща на Асен Василев,...

Няма коментари към тази новина !