Калин Сърменов на хонорар в Сатирата

04.10.2013 17:15 | Видян 1484 пъти

Калин Сърменов на хонорар в Сатирата

Бившият шеф на Сатирата Калин Сърменов остава в трупата на хонорар, каза пред "Монитор" наследникът му на поста проф. Здравко Митков.

Актьорът, който българският зрител обикна като Милото от сериала "Седем часа разлика", ще продължава да играе в спектаклите, в които участва, както и в "Златният телец", чиято премиера предстои. Първият, напуснал трупата, след като преди дни Митков встъпи в длъжност, е заместник-директорът Васил Банов, пише още dir.bg.

Когато наследникът му на поста бе избран, Сърменов заяви, че Стефан Данаилов е нагласил конкурса, за да спечели именно Митков. "Винаги театрите са били обвързани с политиката, но в момента са направо зависими", допълни той. Актьорът дори добави, че новоизбраният директор Здравко Митков е бивш агент на ДС и е доносничил за актьори и режисьори именно в Сатиричния театър.

Докато заемаше пост като директор на Сатирата Калин Сърменов, беше обвиняван, че принуждава колегите си да напускат. Това се случи след като отстрани Павел Попандов и Мария Статулова с аргумента, че са мързеливци.

Снимка: БГНЕС

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ергенът отпрати три дами от имението

Певицата Киара Маджарова, графичният дизайнер Мария...

Среща на три религии и фабрика за...

Тази събота от 11:00 ч. по bTV приключението „Вкусът на...

Няма коментари към тази новина !