Ваня призна, че е следствена близо 17 години

30.09.2013 09:00 | Видян 4346 пъти

 Ваня призна, че е следствена близо 17 години

При влизането си във "ВИП Брадър" Ваня Червенкова беше представена като "най-известната бизнесдама" в България. Какво ли са си помисилили в този момент представителки на това съсловие като носителката на орден "Стара планина" Виолина Маринова, Цветелина Бориславова, Петя Славова, Саша Безуханова? Със сигурност са се притеснили, защото Ваня е от съвсем друга категория.

Както самата съквартирантка във "ВИП Брадър" подчерта, точно десет години се навършиха от атентата срещу нея. Това е следствие на видимо ужасяваща причина? Каква ли е тя? На този въпрос няма убедителен отговор и до днес, както няма доказана версия за нито едно от знаковите покушения над босове за всичките години на прехода. В началото медиите наивно подхванаха версията, че можело застреляният по-късно Боби Цанков да е стоял зад поръчката. Двамата имаха спор за 50 000 лв., но това е твърде дребен повод за атентат. За да можете да си отговорите на важните въпроси, разказваме цялата история на Ваня...

„Бизнеса си стартирах много преди 1994 г.(б.р. когато е на 27). Занимавах се с международна търговия и едва когато натрупах капитал, реших, че е време за производство. Взех един от първите законни лицензи за производство на алкохол. А после, след едно посещение при Ванга, започнах и с минерална вода.

Ванга ми го беше предрекла


Както и други неща, които и до ден днешен се случват”, обяснява в интервю Ваня Червенкова.
С тези думи бизвнесдамата обяснява твърдения на своя враг номер 1 Боби Цанков, който вече не е между живите. Той твърдеше, че през периода 1993-1994 година Ваня Червенкова е била отвлечена от бившите структури на СИК и пребита за дългове, цитиран от "Днес +". Боби беше изнесъл и информацията, че тя е следствена заради 2 млн. лв. и дори е лежала в ареста.

"17 години тече следствие и дело срещу мен за ДДС

 и правят по едно заседание на година”, изплака пред Станка Златева в Брадъра бизнесдамата. Според нея през 1997 г. срещу нея наистина е започнала първо проверка, след това следствие и накрая дело за „крупна измама”, присвоени пари от върнат данъчен кредит от ДДС след фиктивен износ на компютърни платки за Гърция. Но не ставало въпрос нито за 2, нито за 1 млн. днешни лева, а за 174 000 лева.

"Благоевградската следствена служба "забрави" да извършва процесуални следствени действия срещу мен, прокуратурата мълчеше и едва, когато настъпиха промените в НК, имаше правото да инициира бързо дело и да го извади от прашните папки на държавните институции. В момента това дело е в ход. Не желая да се ангажирам с прогнози по него, това е приоритет на съда", заявява Ваня.

Тя не отрича също, че чрез сестра си Вася, която е била секретарка на покойния Абдула Патаев, шеф на чеценците в България, застрелян във Варна по време на предизборната кампания през 1999 година, е влязла в голямата игра. Апропо, последният й публично известен бизнес, след

провалите с производството на алкохол и вода


е баш с кавказци. За неуспеха си в предишните дейности Ваня сама се изповяда във "ВИП Брадър". Тя си призна и за запорираните сметки и проверките на имущество от прословутата комисия, която още наричат "Кушлев" и която отне туй-онуй на Галеви и Самоковеца.

Друга мишена на бизнесдамата е Венци Стефанов, на чиято дъщеря нашата героиня се оказва кума според собствените й думи. Тя се хвали, че го била победила в съда за негови твърдения. Босът на "Славия"  обвинява в тежки неща Ваня в тв предаване по Нова на 19 февруари 2011 г.

Нейната позиция по темата е: "Какво беше моето удивление, когато, заедно с мои съдружници и колеги, с които гледахме предаването, чухме безпочвените му обвинения към мен от екрана, че аз съм проводник между "Наглите", Алексей Петров и Антон Петров, и

имам нещо общо с отвличането на неговия син!

Това за мене беше много голям шок! Сина на Венци – Димитър, не съм го виждала от малко дете, когато бяхме съседи в Симеоново. От 2000 година съм разделена с Антон Петров и 8-9 години въобще не съм виждала нито него, нито Алексей! Така че няма как лицето Стефанов да ме асоциира с тях, още по-малко с делата им!

В интервюто си Венци Стефанов не се спря дотам, а директно ме наклевети и обиди, че аз съм участвала в подготовка на неговото убийство, заедно с Дениз Тюркмен - бившият зет на Фатик! Това направо ме сломи! Никога по никакъв повод не е имало мотив да участвам в подготовка на убийството му! Това е изключително тежко обвинение!".

Архивите са живи и ето какво четем в промотиране на книгата на Ваня отпреди няколко години: "Кръстникът на дъщеря й Никол е Алексей Петров. На него разчита тя да пази и закриля дъщеря й, ако съдбата я изправи пред изпитание.Призовава хората, които слагат под един знаменател всички, свързани с подземните босове, да четат книжки и да знаят, че има нерегламентирани и регламентирани причини за влизане в структурите на мафията. Към вторите причислява Алексей Петров, в чийто гарант известната бизнесменка откровено се превръща. Защото според нея той и неколцина негови колеги са рискували живота си за нашето спокойствие в изключително трудни моменти за страната".
Всичко това хвърля доста светлина около възможни причини и следствия, свързани с атентата от лятото на 2003 г. срещу Ваня. "Не съм била в пререкания с никого и не съм дължала пари никому, че да получа такава смъртна присъда", коментира Червенкова.  Тя е

стреляна на Колхозния пазар


във Варна като първоначално се говори за четири, после за шест куршума. Ужасът е, че покушението се извършва пред малката й тогава дъщеричка, която е в БМВ-то на майка си. Нечовешки акт!
По повод на детето си Ваня споделя:
"Дъщеря ми Никол и Антон Петров имат 94 процента пълно съвпадение на гените. Може да се получи при брат и сестра или при много близки родствени връзки”. Майката признава също, че е родила щерката от биологичен донор: "Никога не съм смятала, че трябва да се омъжвам за някого, да правя сватби. Аз съм омъжена за работата си. Даже след като Никол поотрасна, исках да осиновя едно негърче и едно циганче!".

Преди около година в медиите тръгна новина, че бизнесдамата отново е била заплашвана. Според потвърдена от нея версия това идвало от сина на бившата й счетоводителка, която била хванала за кражби. Самата Емилия Живкова обаче коментира: „Когато се публикува нещо, нека да бъде проверено. Тази счетоводителка е въстановила на същата госпожа над 250 000лв. ДДС и не е уволнявана, а напуснала с молба по собствено желание. Синът й учи инженерна химия и никога не се е срещал с въпросната "бизнес дама". Проучете каква бизнес дама е госпожаЧервенкова и какви са дейностите на личните й фирми с нулеви обороти”. Къде е истината? Това не знаем.

Снимка: vipbrother.bg

Източник: vsekiden.com

автор: Михаил Първанов /репортер/

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Отиде си Атанас Андонов -...

На 68-годишна почина българският десетобоец и участник...

Млада двойка съжителства с духове от...

Хитовият британски ситком на BBC One „Призраци“...

Няма коментари към тази новина !