Любо Нейков влезе в руския филм за Ванга

20.09.2013 10:45 | Видян 2406 пъти

Любо Нейков влезе в руския филм за Ванга

Премиерата на сериала за българския феномен Ванга по руската държавна телевизия ОРТ привлече рекорден зрителски интерес в сряда вечер. Независимо от липсата на български превод двете първи серии са гледани и от много родни зрители. Те успяха да видят една добре филмирана художествена измислица, умело съчетана с някои безспорни факти от живота на пророчицата като ослепяването й на 12-годишна възраст, пише vsekiden.com.

Въпреки че бе рекламиран като документален, филмът „Вангелия" е преди всичко игрален. Първите серии показаха умело владеене на всички правила на драматургията. Като се започне със силно въведение със смъртта на майката на Ванга при раждането и кръщаването на бъдещата пророчица от случаен минувач с име, което означава „Блага, добра вест". Мине се през ослепяването на Ванга и се завърши в края на втората серия с още една смърт - на обесената й приятелка Снежана.

Сериите продължават по 55 минути, но в нито един момент не досаждат. За разлика от типичните сериали по родните екрани действието е динамично, с отлична игра на актьорите и добра режисура. Сред героите на игралния сюжет за феномена Ванга има и такива, които се изпълняват, и то добре, от български актьори - Ивайло Герасков и Любо Нейков, който бе богат съселянин скъперник.

По всичко личи обаче, че сериалът е правен от руски екип и за руска публика. Обстановката, в която се движат героите, е доста стилизирана и прилича на роден музей. Най-неприятно впечатление, въпреки всички старания на гримьорите, прави възрастната Ванга. Главата й е превързана с нещо като шал точно така, както се обличаше покойната албанка Майка Тереза.

Снимка: vsekiden.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Няма коментари към тази новина !