Елтън Джон получи наградата "Икона"

03.09.2013 13:45 | Видян 1352 пъти

Елтън Джон получи наградата

Елтън Джон получи първата награда БРИТ "Икона" на гала концерт, отбелязал завръщането му на сцената след операция на апендицит, съобщи Би Би Си, пише btvnews.bg.

Наградата връчи приятелят му Род Стюарт, който го нарече "втория най-добър рок певец в историята".

Елтън Джон каза, че е "поласкан" от наградата, която се присъжда на музиканти с "траен принос в британската култура" и я посвети на Бърни Топин, с когото заедно пишат песни. Публиката го аплодира на крака, докато получаваше статуетката. Той изпълни няколко свои хита, като "Your Song" и "Tiny Dancer".

На концерта присъстваха звезди като Лиз Хърли и Гари Барлоу. Бяха излъчени видео послания от Бил Клинтън, Ринго Стар и легендата на тениса Били Джийн Кинг.

Наградата "Икона" е учреден от присъждащия музикалните награди БРИТ Тръст на британската фонографска индустрия. Тя ще бъде присъждана всяка година.

Елтън Джон е продал в своята кариера над 250 милиона плочи, като държи рекорда за най-продаван сингъл за всички времена. От хита му от 1997 г. "Candle in the Wind", посветен на трагичната смърт на лейди Даяна, са купени 33 милиона бройки.

Той е получил две награди БРИТ за изключителен принос към музикалната индустрия, както и мемориалната награда "Фреди Меркюри" за благотворителна дейност.

Снимка: facebook

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Бащата и братът на Ергенката Надежда...

Бащата на Надежда Вишева, която стана финалистка в...

Отиде си най-старата жена в Гърция,...

Най-възрастната жена в Гърция е починала на 119-годишна...

Няма коментари към тази новина !