Михалков пристига за "Любовта е лудост"

25.08.2008 13:19 | Видян 2392 пъти | Гласували 1

Михалков пристига за

Световноизвестният руски режисьор Никита Михалков ще е най-ухажваният творец сред гостите на тазгодишния Международен филмов фестивал “Любовта е лудост” във Варна, съобщи в.”Експрес”.

При последното си гостуване у нас през март той сподели, че обожава да идва у нас и поясни защо : “Вечер пия с удоволствие ракия, но не мога да разбера защо ми е тежко на сутринта."

Заедно с него пристигат и най-нашумелите филмови творци на Русия, които ще представят своите хитови заглавия. Любовният фестивал край морето ще се открие за 16-и път на 29 август с продукцията “12” на Никита Михалков. Конкурсната програма обаче стартира ден по-късно с “Първият срещнат” на режисьора Жан Доайон. Французинът се очаква да пристигне специално за прожекцията, в която разказва историята за млада жена, която търси на всяка цена човек, в когото да се влюби, забърквайки се в криминално-любовна авантюра.

За статуетката “Златната Афродита” ще се конкурират общо десет европейски филма. В надпреварата се хвърля и най-новият филм на Андрей Слабаков – “Хиндемит”. В него Слабаков проследява битието на две съвременни двойки, заселили се в краен столичен квартал. Ернестина Шинова, Бойка Велкова и Деян Донков са водещите персонажи.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Стефан Вълдобрев и Иван Лечев един...

Драматични ситуации, колекционерски истории и 100 точки...

Фестивалът за илюстрация и графика с...

Четвъртото издание на Фестивала за илюстрация и графика...

Няма коментари към тази новина !