Звезда от "Бягство от затвора" призна че е гей

22.08.2013 15:45 | Видян 7010 пъти

Звезда от

Актьорът Уентуърт Милър от известния по цял свят сериал "Бягство от затвора" на телевизия Фокс Уентуърт призна, че е гей с писмо, в което отказа да присъства на филмов фестивал в Санкт Петербург заради приетите напоследък в Русия закони срещу хомосексуалистите, съобщи Ройтерс.

Милър трябваше да бъде сред почетните гости на събитието. Отказът му от участие беше публикуван на сайта на групата MAAD, която следи медийните изяви на гейове, лесбийки, бисексуални и транссексуални.

"Благодаря ви за любезната покана. Като човек, който е имал удоволствието да посети преди Русия и да се впечатли от древната й история, бих бил щастлив да отговоря положително. Но като гей ще отклоня поканата", пише Милър до директорката на фестивала Мария Авербах.

Актьорът добавя, че бил дълбоко притеснен от отношението на руските власти към хомосексуалистите и не би искал да посещава страна, "в която на хора като мен изначално се отрича основното им право да живеят и обичат открито", пише БГНЕС.

С приет през юни в Русия закон беше инкриминирано пропагандирането на хомосексуализма сред подрастващото поколение.

Милър придоби известност с образа си на попадналия в затвора строителен инженер Майкъл Скофийлд от сериала "Бягство от затвора" /2005-2009 г./. Напоследък се изявява като сценарист и е автор на сценария за трилъра "Stoker" с участието на Никол Кидман.

Преди седмица пък продуцентът Анди Коен каза пред E! News, че отказва поканата да бъде един от водещите на тазгодишни конкурс в Москва за Мис Вселена, организиран от Доналд Тръмп, "тъй като не смята за правилно един гей въобще да стъпва Русия".

Снимка: facebook

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Прекрасни дни на Вим Вендерс в кината...

Хитовият филм на Вим Вендерс "ПРЕКРАСНИ ДНИ" влиза в...

Няма коментари към тази новина !