Актьори искат Милото за шеф

22.08.2013 13:30 | Видян 1950 пъти

Актьори искат Милото за шеф

"Уважаеми господа, с настоящото писмо бихме искали да изразим подкрепата си за кандидатурата на Калин Сърменов за поста директор на Държавен сатиричен театър "Алеко Константинов" - София". Това пишат в отворено писмо доайени на театъра като Стоянка Мутафова, Татяна Лолова, Славчо Пеев и др.

Чувстваме се съпричастни към усилията на Калин и екипа му за коренни промени в един от най-обичаните български театри, изтъкват те."Обликът на Сатирата от златните години постепенно се възвръща. За краткия период от година беше постигнат много добър пазарен резултат, което прави театъра един от най-стабилните културни центрове в страната.

В репертоара на Сатирата в момента има три успешни БЪЛГАРСКИ заглавия, което е рядко срещано явление на сцените у нас. Репетират се още три български пиеси. В състава бяха привлечени знакови и обичани от публиката имена. Престижът на театъра беше допълнен и от наградите "Златен кукерикон", създадени по идея на Калин Сърменов", обясняват звездните актьори.

Според тях изключително успешен се оказал подходът му с външни продукции. В театъра вече има и детско студио, пише 24 часа.

"Да, харесвам го. Тепърва ще видим дали става за директор", каза примата Стоянка Мутафова, която не е крила пристрастрията си към Сърменов. Лолова е категорична: "Харесвам го като театрал, личност и човек. Уважавам го още от времето, когато беше само актьор. На драго сърце се подписах, макар да не съм на щат в театъра". "В писмото е чистата истина", добави Светослав Пеев.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Няма коментари към тази новина !